Şapte copii din oraş, aflaţi în excursie, la Bucureşti, au ajuns la spital, având simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Copiii acuzau crampe abdominale, greaţă, vărsături şi aveau diaree, după ce au mâncat shaorma cu de toate de la un fast-food. Medicii au stabilit că a mijloc este vorba despre o enteroviroză, o boală des întâlnită în rândul copiilor. După ce au primit tratamentul cuvenit, elevii au părăsit spitalul, fiind acum în afara oricărui pericol. Profesorii însoţitori le-au cerut elevilor să nu sufle un cuvânt părinţilor despre ceea ce s-a întâmplat, însă, după două săptămâni, incidentul a ieşit la iveală, unul dintre copii dându-se gol fără să vrea. Enteroviroza şi enterocolita sunt două tipuri de gastroenterocolită, ambele fiind infecţii ale tractului digestiv. Diferenţa dintre ele este ca enteroviroza este o gastroenterită cauzată de virusuri (mai exact de enterovisururi), iar enterocolita poate avea ca factori declanşatori şi alţi agenţi patogeni: bacterii, ciuperci, paraziţi etc. Căile de contaminare sunt aceleaşi în cadrul ambelor afecţiuni – prin aer sau pe cale orală, prin apă, alimente sau mâini murdare, contaminate.
Musceleanul de pe bulevard