16/03/2025

Patru musceleni, condamnaţi pentru furt de lemne

Patru musceleni, dintre care doi minori, au fost condamnaţi după ce au furat lemne de pe proprietatea a două firme, asta după ce au fost judecaţi pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Nicolae Coşcodaru şi Ion Coşcodaru au primit câte un an de închisoare, pentru furt calificat, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe. În sentinţa redactată de Judecătoria Câmpulung pe 31 ianuarie 2018, s-a mai stabilit ca cei doi bărbaţi să respecte mai multe măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; să anunţe Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, în prealabil, de schimbarea locuinţei şi de orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Ambilor condamnaţi, judecătorul de caz le-a impus, pe durata termenului de supraveghere, obligaţia de a nu conduce vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. În acelaşi timp, magistratul i-a atenţionat pe inculpaţi asupra conduitei lor viitoare şi la consecinţele la care se expun dacă vor mai comite infracţiuni sau nu vor respecta măsurile de supraveghere ori nu vor executa obligaţiile ce le revin pe durata termenului de supraveghere. 

Prin hotărârea Judecătoriei Câmpulung s-a constatat că Nicolae Coşcodaru a executat o zi din pedeapsă, fiind reţinut pentru 24 de ore, din 14 iunie şi până în 15 iunie 2016. Minorii, Florin Andrei Bou şi Răzvan Ionuţ Constantin, au fost judecaţi pentru infracţiunea de complicitate la furt calificat. Condamnarea, în cazul lor, se referă la aplicarea măsurii educative a supravegherii, ce constă în controlarea şi îndrumarea băieţilor în cadrul programului lor zilnic, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune, pentru a asigura participarea la cursuri şcolare sau de formare profesională, şi prevenirea desfăşurării unor activităţi sau intrarea în legătură cu anumite persoane care ar putea afecta procesul de îndreptare a acestora, pe o durată de trei luni. Pe durata executării măsurii educative a supravegherii, instanţa a impus inculpaţilor următoarele obligaţii: să nu depăşească, fără acordul Serviciului de Probaţiune, limita teritorială stabilită de instanţă, respectiv judeţul Argeş; să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta. Tinerilor li s-au pus în vedere consecinţele nerespectării obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a supravegherii.

În dosar, părţi vătămate au fost Romfor Sustainable Forestry SRL şi Asociaţia Ocolul Silvic Carpathy. Cheltuielile judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală, în procedura de cameră preliminară şi la judecata în prima instanţă, în sumă de 2.400 de lei (câte 600 de lei pentru fiecare), vor fi suportate de cei patru condamnaţi. Cererea de apel se poate depune tot la Judecătoria Câmpulung, în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!