4 C
Campulung Muscel
18/01/2025

Familia criminalului de la Stoeneşti a obţinut un ordin de protecţie împotriva neamurilor celor ucişi

Oamenii legii au fost anunţaţi imediat ce Dorel şi Doru Vasile Durleci au fost achitaţi în dosarul triplei crime de la Stoeneşti, în care s-a dovedit că vinovat este doar băiatul cel mic al familiei, Pavel Laurenţiu. Cei doi s-au întors la locuinţa din satul Valea Bădenilor, unde comunitatea e pe un butoi de pulbere după ce rudele celor care au fost înjunghiaţi mortal de Pavel Laurenţiu Durleci au anunţat că sunt nemulţumite de decizia judecătorilor, considerând că le-a fost făcută o nedreptate.

Mama, Narcisa Tinca, bunica, Elena Durleci, şi Ciprian Durleci, unchiul fetei de 17 ani, ucisă alături de tatăl şi bunicul ei, au declarat, săptămâna trecută, redactorilor de la „Curierul zilei” că, dacă legea nu face dreptate, va fi moarte pentru moarte! Şi vor face ce au făcut şi Durlecii. Plus că le-au transmis celor care au scăpat de arest că nu vor să-i vadă, deoarece nu vor rezista şi este clar ce va urma: mormântul!  Din cauza tensiunii care planează în cătunul de romi, Poliţia şi Jandarmeria patrulează în zonă pentru a preveni un eventual scandal între cele două familii.

Chiar luni, 16 octombrie, la Judecătoria Câmpulung s-a dezbătut dosarul în care familia Durleci şi rudele acesteia au cerut ocrotire, care să fie instituită printr-un ordin de protecţie împotriva familiilor celor omorâţi în aprilie 2016. În acţiunea de la instanţa câmpulungeană au fost implicaţi 11 reclamanţi şi 11 pârâţi. Dosarul a fost deschis la cererea următoarelor persoane: Cătălin Mărunţelu, Marcela Durleci, Maria Durleci, Frăguţa Cătălina Durleci, Puiu Durleci, Cornel Durleci, Mirela Durleci, Doru Vasile Durleci, Dorel Durleci, Laura Andreea Durleci şi Gavrilă Durleci, cei în cauză cerând ocrotire faţă de pârâţii: Marius Durleci, Puiu P. Durleci, Mugurel Durleci, Ciprian Durleci, Samson Filip Tinca, Narcisa Tinca, Voichiţa Durleci, Graţiela Durleci, Elena Durleci, Garoafa Durleci şi Petrina Durleci.

După deliberare, magistratul de caz a hotărât ca fiecare dintre cei 11 pârâţi să păstreze o distanţă minimă de 30 de metri faţă de fiecare dintre cei 11 reclamanţi, dar şi de reşedinţele acestora, pe o perioadă de trei luni, astfel: Cătălin Mărunţelu, din comuna Cetăţeni, sat Valea Cetăţuia, strada Doamnei, nr. 70; Mirela Durleci, Doru Vasile Durleci, Dorel Durleci şi Laura Andreea Durleci, din comuna Stoeneşti, sat Valea Bădenilor, nr. 183; Frăguţa Cătălina Durleci şi Puiu Durleci, din comuna Stoeneşti, sat Valea Bădenilor, nr. 184; Maria Durleci, din comuna Stoeneşti, sat Valea Bădenilor, nr. 179A; Marcela Durleci, din comuna Stoeneşti, sat Valea Bădenilor, nr. 179; Cornel Durleci, din comuna Stoeneşti, sat Valea Bădenilor, nr. 180; şi Gavrilă Durleci, din comuna Stoeneşti, sat Valea Bădenilor, nr. 132.

Măsura impusă de Judecătoria Câmpulung le mai interzice învinuiţilor orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanţii.

Conţinutul hotărârii instanţei a ajuns şi la Posturile de Poliţie din Cetăţeni şi Stoeneşti, unde au domiciliul cei implicaţi în cauză, pentru punerea ei în aplicare, fiind una executorie.

Prim procurorul Marius Ştefan: „Am văzut soluţia de achitare. Am apreciat-o ca fiind nelegală şi netemeinică şi am făcut apel”

Aşa cum v-am relatat în ediţiile trecute, la hotărârea de achitare a fratelui şi tatălui lui Pavel Laurenţiu Durleci, cel care şi-a ucis fosta concubină, pe tatăl şi bunicul ei, atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, cât şi avocatul celor acuzaţi au făcut recurs.

Avocatul familiei Durleci, Florentin Sorescu, care are de partea lui succesul de achitare a lui Dorel şi Doru Vasile, încearcă să obţină la Curtea de Apel Piteşti o pedeapsă mai blândă pentru Pavel Laurenţiu, care a primit detenţie pe viaţă, pentru omor. Cel mai probabil, acesta va invoca ca circumstanţă faptul că tânărul a fost provocat de neamurile celor ucişi, dovadă fiind cele 40 de plângeri, formulate de el la Poliţie şi Parchet împotriva victimelor, dintre care doar una a fost rezolvată.

De partea cealaltă, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş are ca reuşită obţinerea celei mai mari pedepse posibile pentru Pavel Laurenţiu Durleci, închisoarea pe viaţă. La rândul lui, Parchetul va încerca să arate din nou, la apel, că la tripla crimă de la Valea Bădenilor au luat parte şi cei doi bărbaţi achitaţi, Dorel şi Doru Vasile Durleci. „Fiecare poate interpreta probele într-o anumită manieră. Am citit toate rapoartele de expertiză şi toate completările. Gândiţi-vă că aceste rapoarte au fost întocmite, în mare parte, în faza de urmărire penală. La judecarea apelului vor fi avute în vedere probe administrate în faza de urmărire penală, la care se vor adăuga probele din faza cercetării judecătoreşti. (…) Nu pot comenta o hotărâre a unei instanţe judecătoreşti. Am văzut soluţia de achitare. Noi am apreciat-o ca fiind nelegală şi netemeinică şi am făcut apel. În motivele de apel se regăsesc toate aspectele pentru care noi o considerăm nelegală şi netemeinică. Este o hotărâre judecătorească nedefinitivă. (…) Vă daţi seama că dacă toate probele indicau că numai un singur autor avem, nu dispuneam trimiterea în judecată. (…) Vedem ce va decide instanţa de apel, dar încă o dată reiterez, sunt prea multe discuţii pe baza unei hotărâri judecătoreşti nedefinitive.”, a declarat pentru „Jurnal de Argeş” prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!