În toamna anului trecut, la scurt timp după scandalul cazurilor de sclavie de la Gămăceşti, primarul Bogdan Proca a intentat proces de divorţ de soţia sa, Graţiela, după opt ani de căsătorie. Cei doi au împreună o fetiţă. La momentul respectiv, s-a speculat faptul că edilul a recurs la această metodă pentru a-şi pune la adăpost averea, după ce a ajuns în atenţia presei, existând suspiciuni că ar fi folosit şi el o parte din oamenii exploataţi de romii din cătun.
Dar, în februarie 2017, la prima înfăţişare în procesul de divorţ, la Judecătoria Câmpulung, tot el a fost cel care a cerut o păsuire pentru a se împăca cu nevasta. La termenul din martie, chiar a renunţat la proces. Se pare că gestul nu a impresionat-o pe Graţiela Proca, mai ales că în presa judeţeană au apărut fotografii şi informaţii despre noua iubită a primarului, Claudia Păun. Şi asta nu a fost tot, duduia a trâmbiţat în gura mare că e gravidă, iar tatăl copilului este chiar Bogdan Proca. Luna viitoare, în octombrie, Claudia Păun ar trebui să nască.
După separare, primarul Bogdan Proca s-a adresat din nou Judecătoriei Câmpulung pentru a-l ajuta să-şi împartă bunurile comune cu fosta soţie, Graţiela.
După două amânări, la termenul din 27 iunie 2017, instanţa a admis cererea ambelor părţi, care au solicitat o expertiză contabilă, fiind desemnat expertul contabil Mihăiţă Iancu, cu numărul 50 în lista Biroului de Expertize Tehnice de pe lângă Tribunalul Argeş, care va fi remunerat cu 1.500 de lei. Specialistul va primi câte 750 de lei de la fiecare parte, de la Bogdan Proca şi Graţiela (Sava) Proca.
Primarul Bogdan Proca a propus ca expertiza să evidenţieze valoarea actuală a părţilor sociale aparţinând societăţii „Păstrăvăria Cascada Râuşor” SRL, societate la care Graţiela Proca are calitate de asociat unic şi administrator.
În realizarea obiectivului privind valoarea actuală a părţilor sociale, instanţa i-a sugerat expertului să utilizeze, în caz că este posibil, mai multe metode de evaluare şi: =să stabilească valoarea părţilor sociale aparţinând Societăţii „Păstrăvăria Cascada Râuşor” SRL, în raport de activul net contabil (activ – pasiv) de la data ultimului bilanţ aprobat; =să evidenţieze valoarea unei părţi sociale şi în consecinţă suma ce trebuie plătită reclamantului (creanţa echivalând cumpărare/vânzare a 10 părţi sociale); =să efectueze propuneri de lotizare.
Completul de judecată i-a încuviinţat şi pârâtei-reclamante Graţiela Proca un expert, al cărui nume va fi comunicat ulterior, atunci când trebuie să facă şi dovada existenţei unui contract între ea şi acesta.
Conform încheierii din 27 iunie 2017, ambii soţi au avut termen să achite onorariul provizoriu stabilit pentru expert, iar Graţiela Proca, să dovedească că a plătit 1.000 de lei pentru expertul cerut de ea. Urmează să se facă cunoscut expertului desemnat şi celui încuviinţat pentru Graţiela Proca data, locul şi orele la care urmează a se culege datele necesare efectuării raportului de expertiză.
Instanţa de la Câmpulung a amânat discutarea admisibilităţii unei eventuale probe cu expertiza construcţiilor şi evaluării imobiliare după administrarea expertizei contabile, doar în ipoteza în care expertul contabil apreciază că se impun aceste evaluări. În schimb, s-a renunţat la expertiza auto de către părţi.
Următoarea înfăţişare a fost stabilită pentru data de 3 octombrie 2017.