20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Varicelă la Berevoeşti

Bolile copilăriei circulă prin colectivităţile de copii din judeţul nostru, aşa că atât părinţii, cât şi cadrele didactice trebuie să dea dovadă de vigilenţă pentru izolarea cazurilor şi prevenirea răspândirii afecţiunilor transmisibile. 

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, medicul epidemiolog Adrian Stoica, a spus că un elev de la Şcoala Berevoeşti a fost izolat la domiciliu, având simptomele specifice varicelei. De asemenea, colegii acestuia vor fi supravegheaţi mai atent în următoarea perioadă, fiindcă boala se transmite prin aer. Practic, se face triajul epidemiologic al copiilor la intrarea la cursuri şi se dezinfectează clasele. Varicela se manifestă cu febră şi erupţii pe piele sub formă de vezicule pline cu lichid. Prezentarea la medic pentru diagnostic şi tratament este obligatorie, iar cazurile cu complicaţii necesită internarea. La copii, cea mai frecventă complicaţie este pneumonia, iar la adulţi poate să apară encefalita, o boală gravă, ce poate lăsa sechele pe viaţă şi poate să provoace chiar şi decesul. Perioada de incubaţie este de 21 de zile. Varicela sau vărsatul de vânt se transmite prin aer, strănut, tuse, etc. Vaccinul împotriva varicelei nu se află în programul naţional de imunizări, aşa că nu este gratuit. Părinţii care vor să-şi ferească micuţii de această boală trebuie să cumpere vaccinul, care costă peste 100 de lei. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!