Cu dojana de rigoare pentru PSD-işti că puteau să-şi treacă după bunul plac proiectul de hotărâre cu împrumutul de peste 43 de miliarde de lei vechi din bugetul anului viitor, pentru a fi îmbunată firma câştigătoare a licitaţiei de asfaltare a străzii Gruiului, care s-ar părea că a trecut la „represalii”, liberalii au avut o curiozitate: dacă au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. În mod normal, în absenţa acestei formalităţi, care obligatoriu are nevoie de aprobarea Consiliului Local, nu se poate ţine o licitaţie. Uite că la Câmpulungul, rămas în 2015 cu primar interimar şi viceprimar provizoriu, a fost posibil ca un contract să fie atribuit şi fără indicatorii aceia preţioşi, care arată valoarea lucrării defalcate pe principalele etape de intervenţie. Făcându-se că nu mai ştiu dacă i-au votat sau nu, deşi erau siguri că n-au votat aşa ceva, liberalii s-au dus la Primărie, ca să consulte arhiva de hotărâri ale Consiliului Local, pentru a da de urma indicatorilor. Cum n-au rezolvat mare brânză, verdict anticipat, au lăsat vorbă la Secretariatul Primăriei că-i aşteaptă la şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii octombrie. Bineînţeles că subalternii primarului n-au avut ce să le pună la dispoziţie, moment speculat de opoziţia liberală, care a atacat sarcastic: „Cred că nu sunt votaţi şi nu ştiu ce se va întâmpla.” La care primarul Liviu Ţâroiu a dat marele anunţ: „O să vi-i propună spre vot.” „După licitaţie?”, s-a mirat Ionel State. Iar Ţâroiu a recunoscut cu seninătate: „După licitaţie, da.” Iar licitaţia s-a ţinut în toamna lui 2015, începându-se cu sfârşitul, pentru ca, în toamna lui 2016, să se lucreze la începutul ei. Bine că nu s-a făcut lucrarea înainte, iar contractul să se încheie după, căci nu ratam niciun jurnal naţional de ştiri cu maniera de lucru de-a-ndoaselea. Cu aceeaşi ocazie, primarul a mai anunţat o informare pe subiectul „incendiar”, bănuim că la şedinţa de la finele lunii noiembrie.
Locul de joacă din Vişoiu, blocat, din cauză că lipsesc indicatorii tehnico-economici ai investiţiei
În schimb, absenţa indicatorilor tehnico-economici a constituit, în opinia primarului Liviu Ţâroiu, cauza blocării investiţiei locului de joacă din cartierul Vişoi, o metamorfozare a actualului, amplasat în vecinătatea Bisericii de lemn. Întrebat la şedinţa Consiliului Local, de la sfârşitul lunii octombrie, în ce stadiu este investiţia, care, în momentul alegerilor locale, beneficia de proiect şi de finanţare în bugetul local, doar trebuia începută lucrarea, Liviu Ţâroiu a servit un răspuns monumental: „Nu s-au supus Consiliului indicatorii tehnico-economici ai proiectului”, moment în care liberalii au pufnit în râs. Adică, pentru locul de joacă îi trebuiau aceşti indicatori, ca să scoată lucrarea la licitaţie, însă la asfaltarea din Grui sunt buni şi la un an după licitaţie. „Râzi degeaba, l-a apostrofat Ţâroiu pe State. Suma alocată pentru acel parc este de 300.000 lei, faţă de indicatorii tehnico-economici, care cer 700.000 lei.”
Fostul coleg de conducere a Primăriei din perioada de provizorat i-a reamintit şefului Executivului că „proiectul era făcut cu 300.000 de lei şi era gata. Se mai face acel loc de joacă?” „Se face.”, a confirmat primarul, dar sigur nu în 2016. „Era în faza de licitaţie, n-am vrut să-l şi dotez cu module suplimentare, care erau făcute undeva la aceleaşi preţuri precum cele din Grădina Publică. Era un loc de joacă modern, care, cu locuri de parcare, cu tot, ajunge la 300.000 de lei. Ar fi trebuit să înceapă la 1 iulie, ca să poată fi terminată în 90 de zile.”, spunea Bogdan David, cu altă ocazie, la o conferinţă de presă la partid. După cum au anticipat liberalii, parcul de joacă din Vişoi, la fel şi cel din Grui, din imobilul fostei Pieţe Agroalimentare, care beneficia de o alocare de 10 miliarde în acest an (valoarea finală fiind mult mai mare), nu se vor mai realiza, iar fondurile existente în buget cu această destinaţie vor servi, în 2017, altor proiecte ale actualului primar.