Şapte dintre cei 25 de bărbaţi reţinuţi, în luna octombrie, la Câmpulung, acuzaţi de proxenetism, vor înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau arestul la domiciliu, ultimul fiind mai „avantajos”, considerându-se zile de penitenţă. După descinderile de la începutul lunii, la 43 de locaţii, în Câmpulung şi comunele Lereşti, Bughea de Sus şi Poienarii de Muscel, 23 de tineri au fost reţinuţi, fiind suspecţi că au trimis fete în străinătate, să se prostitueze, de pe urma lor obţinând sume foarte mari. Este vorba de peste 80 de femei, care le-au adus un câştig de peste 3 milioane de euro. Ulterior, pe 18 octombrie, alţi doi bărbaţi au fost săltaţi, Bogdan Andrei Bădulici şi Dumitru Flavius Mărgescu, ambii în vârstă de 25 de ani, care nu au fost găsiţi la domiciliu de către oamenii legii, fiind plecaţi la „muncă”, în străinătate.
Până la definitivarea cercetărilor, poliţiştii au pus sechestru asigurator asupra a 11 vile, cu o valoare de tranzacţionare de peste 2 milioane de euro; 26 de maşini de lux şi o motocicletă Harley Davidson, valoarea acestora fiind de aproximativ 653.000 euro; suma de 82.000 de euro; suma de 32.000 de lei; cantitatea de 500 grame bijuterii, deţinute de către inculpaţi.
Astăzi, la Judecătoria Câmpulung se judecă cererile de înlocuire a arestului preventiv ale următorilor: Nicolae Sorin Oltean Marta (42 de ani), Claudius Dumitrescu (38 ani), Ionuţ Adrian Preda (25 ani), Robert Mădălin Costea (25 ani), Alexandru Florin Costea (27 ani), Eussebi Samir Lăcătuş (29 ani) şi Viorel Dâmbu (33 ani).
Concomitent cu aceste dosare, ieri, 24 octombrie, tot la Judecătoria Câmpulung au mai fost înregistrate două dosare, care, cel mai probabil, au legătură cu reţinerile şi confiscările bunurilor proxeneţilor, ţinând cont de solicitările celor două contestatare, Carmen Cosmina Lefter şi Ana Maria Panţuroiu Anghel. Tinerele au contestat la instanţa câmpulungeană măsura asiguratorie, nefiind fixat niciun termen, deocamdată.
În cazul celor 25 de proxeneţi, poliţiştii câmpulungeni au demarat ancheta în urmă cu un an, după ce unele dintre cele 80 de tinere exploatate sexual au depus plângeri împotriva proxeneţilor, supărate că au fost păcălite la bani. Potrivit celor declarate de fete, anchetatorii au stabilit că unele erau trimise singure şi stăteau în vitrine, în Olanda, altele, care nu prezentau încredere, erau însoţite de proxeneţi. Unele dintre ele câştigau sume considerabile practicând cea mai veche meserie din lume, ajungând chiar până la 20.000 de euro pe lună.