La aceeaşi întâlnire cu responsabilii din administraţia publică locală a zece comunităţi muscelene, Roxana Stoenescu, şeful Serviciului Relaţii internaţionale, tineret şi cultură, s-a prezentat la „raport” cu câteva chestiuni legate de implementarea programelor europene în cadrul cărora elevii primesc lapte, corn şi mere. Aceasta le-a cerut reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş să comunice mai direct cu şcolile pe acest subiect. Una dintre obligaţiile instituţiilor de învăţământ în care se implementează aceste programe europene este de a expune afişele programului respectiv. „Ne-am confruntat cu situaţia în care, în cadrul controlului efectuat de minister, să nu găsim acele afişe şi am fost atenţionaţi. Problema este că, dacă se întâmplă şi a doua oară, riscăm să nu primim plata pentru produsele furnizate.”, a atenţionat aceasta.
Altă obligaţie a cărei respectare conducerea unităţilor şcolare trebuie s-o asigure cu maximă responsabilitate: persoanele care se ocupă de distribuţia produselor alimentare la nivelul şcolilor este obligatoriu să aibă cursurile de instruire privind însuşirea noţiunilor elementare de igienă şi, bineînţeles, examenul medical efectuat periodic.
O a treia regulă în acest domeniu, despre care Roxana Stoenescu spunea că nu se respectă, o reprezintă livrarea laptelui, cornurilor şi a merelor numai elevilor prezenţi. „Există obişnuinţa, la nivelul şcolilor, de a raporta că toţi elevii sunt prezenţi şi se distribuie lapte, corn şi mere în integralitate, ceea ce ştim că nu este tocmai adevărat. Am avut un control ex-post de la minister şi s-au înregistrat mici diferenţe. La nivelul localităţilor Bughea de Jos, Bughea de Sus, avem Şcoala Primară Bughiţa, Şcoala Gimnazială nr.1, Grădiniţa cu program normal Grui, în Câmpulung sunt mai multe grădiniţe, mare atenţie la raportare!”, a fost o altă recomandare a Roxanei Stoenescu.
Aceasta le-a mai transmis celor de la Primării sugestia de a consulta site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pe care este pus în consultare publică un document referitor la implementarea programului descris mai înainte. Mai precis, oficialii de la minister vor să afle dacă este mai bine ca programele să fie implementate de Consiliile Judeţene sau de către Consiliile Locale, „puncte slabe, puncte forte, care sunt oportunităţile şi riscurile. Vă rugăm să consultaţi şi, eventual, să vă şi spuneţi părerea despre aceste programe.”