16/03/2025

Incompatibilitatea lui Pană, director de Îngrijiri, care a votat o hotărâre favorabilă Spitalului, DREASĂ din pix de Ghinea

Incompatibilitatea lui Florin Pană, director de Îngrijiri, propulsat de norocul PSD-ului la alegeri pe un nesperat loc în Consiliul Local, deşi fusese introdus pe lista de candidaţi pentru atragerea electoratului de la Spital, a generat o regulă nouă în relaţia aleşilor cu Secretariatul condus de Nicolae Ghinea. De acum înainte, oricare dintre consilierii locali se poate adresa secretarului Primăriei, în scopul de a obţine înregistrarea video a şedinţei de Consiliu Local dorite, pentru grupul politic din care face parte. Ce a avut la bază această cerinţă a liberalilor votată de Legislativ înainte de dezbaterea punctelor ordinii de zi a întrunirii aferente lunii august? Modificarea votului consilierului local PSD Florin Pană, care, în plen, a ridicat mâna favorabil unei solicitări a Spitalului Câmpulung, angajatorul său. Însă, neavând voie să voteze, lucru asupra căruia nu l-au atenţionat nici colegii mai vechi, nici Ghinea, în procesul verbal al şedinţei, opţiunea „pentru” s-a transformat în abţinere. Un fals, până la urmă, întrucât lucrurile au stat în realitate total diferit. Văzând că secretarul umblă cu fofârlica, schimbând votul unui ales în documentul oficial care rezumă dezbaterile, Bogdan David s-a dus la Secretariat, ca să ceară DVD-ul cu înregistrarea video. Nicolae Ghinea i-ar fi spus că, fără acordul Consiliului Local, nu-i dă nimic. 

Deşi Pană a votat “pentru”, în procesul verbal apare că s-a abţinut  

După ce că dezbaterea a început cu mai bine de un sfert de oră întârziere faţă de ora programată, alte 15 minute au amânat discutarea ordinii de zi, ca să se lămurească chestiunea votului lui Florin Pană la şedinţa din iulie, corectat de Ghinea din pix ca să fie legal. Angajaţii societăţilor ori ai instituţiilor subordonate Consiliului Local – cum este Ionel State, angajat la Edilul, sau Bogdan David, căsătorit cu directorul comercial al Edilului – se abţin la vot la proiectele de hotărâri care vizează respectivele unităţi, pentru eliminarea totală a unor suspiciuni de posibile interese de ambele părţi. Aşa ar fi trebuit să procedeze şi Florin Pană, la hotărârea iniţiată la propunerea conducerii Spitalului Municipal, din care şi el face parte, de „retrogradare” a postului eliberat de chirurgul Nicolae Benga, din medic primar în medic specialist, ca să dea posibilitatea mai multor doctori de a se înscrie la concurs. Directorul de Îngrijiri a dat un vot „pentru”, deşi ar fi trebuit să se abţină, fiind incompatibil, datorită dublei calităţi. 

La următoarea şedinţă de Consiliu, la începutul căreia legiuitorii trebuiau să aprobe procesul verbal al întrunirii anterioare, liberalii, prin preşedintele lor, au cerut acordul colegilor pentru a se pune la dispoziţia grupului PNL înregistrările video. David şi-a motivat astfel solicitarea: „Am fost la domnul secretar şi n-a vrut să-mi dea, a zis să iau acordul Consiliului Local. N-am înţeles de ce, dar vreau să iau un acord de principiu, ca să putem să intrăm şi noi în posesia şedinţelor de Consiliu pe suport electronic. A doua observaţie v-o spun direct. Am citit procesul verbal şi la punctul cu Spitalul apar abţineri. Am văzut înregistrarea video şi toată lumea a fost „pentru”. În înregistrarea video se vede că toată lumea a votat „pentru”, n-a fost nicio abţinere, nimeni „împotrivă” şi vreau să fie consemnată modificarea.” 

La cerere, fiecare grup politic din Consiliu va primi înregistrarea video a şedinţei

Cu toată experienţa de secretar de Primărie aflat la apus de carieră, Ghinea a cam dat-o în bâlbâială cum că era incompatibil domnul… – „Pană”, l-au ajutat consilierii, văzându-i ezitarea de a pronunţa numele PSD-istului pentru care a denaturat realitatea într-un act oficial al Primăriei. Că, vezi Doamne, el, adică Pană, ar fi venit şi ar fi solicitat modificarea, care „n-a influenţat cu nimic rezultatul votului”! Astfel a sunat justificarea unui om de Drept, care era bine să fi fost întrebat de liberali dacă acelaşi lucru l-ar fi făcut şi pentru ei.  

Liderul PNL Câmpulung a insistat să se menţioneze în procesul verbal votul aşa cum a fost în plen, nu cum l-a „legalizat” secretarul. Şi, în completare, să se consemneze că, ulterior, Florin Pană şi-a dat seama (sau l-au ajutat alţii să-şi dea seama) că este incompatibil. Însă nu acesta era cel mai grav lucru, că a votat directorul de Îngrijiri (aflat la început de mandat, după cum l-a scuzat Luci Ionescu, deşi calitatea de debutant nu este o scuză) solicitarea şefului său, Grigore Stănescu. Cea mai serioasă chestiune o reprezintă consemnarea unei minciuni în procesul verbal, indiferent că nu influenţa rezultatul. Şi chiar încercarea de a obţine aprobarea aleşilor pentru un fals, autorul lui zicându-şi, probabil, dacă ţine, bine, dacă nu, oricum, nu păţeşte nimeni nimic.                    

Aşa a apărut cea de-a doua regulă: preşedintele de şedinţă să semneze procesul verbal după ce este aprobat de Consiliul Local. La final, secretarul a avut un comentariu cum că nu poate el să decidă dacă dă sau nu „caseta”. „Poate toate formaţiunile politice vor dori să obţină o casetă.”, a adăugat acesta. Şi a rămas ca toate formaţiunile politice să intre în posesia unui exemplar, la cerere. „Este bună şi la caietul cu amintiri.”, a pus punct acestui subiect Constantin Staicu, decis să apeleze la DVD-ul colegilor de la ALDE, alesul PAM nefiind posesor de grup politic în Consiliul Local.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!