Medicul neurolog Silviu Mănescu, directorul Centrului Medical „Clubul Sănătăţii”, propus de Partidul Naţional Liberal să fie consilier local la Câmpulung, şi-a prezentat motivele pentru care a acceptat să apere şi să reprezinte interesele cetăţenilor din Câmpulung în Legislativul local.
„Mă prezint ca cetăţean al acestui oraş, născut într-o familie de intelectuali cu tradiţie în domeniul medical, tatăl meu cunoscut atât ca medic, cât şi ca cetăţean, care s-a implicat în viaţa oraşului, promovând multe proiecte de dezvoltare pentru Câmpulung. În urmă cu peste 10 ani, primeam la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pacienţi, vechi colegi, cunoştinţe, care erau îngrijoraţi că nu au în Câmpulung unde să meargă să-şi evalueze starea de sănătate. Îmi aduc aminte o glumă de atunci. Doi cunoscuţi discutau, unul dintre ei întreabă: „Ştii care este cel mai bun medic?” Celălalt răspunde: „Sigur, trenul de Bucureşti”. Ştiam medicii din Câmpulung, pe cei care lucrau în oraş şi pe foarte mulţi plecaţi în Bucureşti sau alte oraşe. Sunt medici competenţi şi, totuşi, oamenii preferau să plece. Am realizat că în Câmpulung este necesar un Ambulatoriu de Specialitate bine dotat, cu aparatură medicală modernă, bine organizat, unde oamenii să poată veni pentru problemele lor de sănătate. Am decis să investesc, să-mi dedic timp şi energie pentru a dezvolta acest proiect, foarte necesar comunităţii noastre şi cred că, în bună parte, am reuşit. Acest proiect nu a fost şi nu este deloc uşor, dar vom continua să lucrăm pentru oamenii acestui oraş, să reuşim să aducem în Câmpulung cât mai multe servicii medicale şi cât mai mulţi medici competenţi. Aud din ce în ce mai des vorbindu-se pe stradă: „Oraşul ăsta este mort, nu mai ai ce face în el”. Mulţi oameni pleacă după slujbe ieftine, dar mai bune decât nimic, în ţări străine. Tinerii nu-şi regăsesc idealurile de viaţă în oraşul lor natal. Oamenii sunt trişti, nu mai văd oportunităţile, nu mai au speranţe, nu-şi mai fac proiecte. Este mai mult decât o disperare, este o renunţare şi, prin acest fapt, noi, oamenii, murim puţin câte puţin şi cu noi oraşul nostru. În acest loc s-au născut, educat şi realizat oameni de mare valoare în toate domeniile. Nu pot să cred că genetica şi potenţialul tradiţional ale acestui oraş s-au epuizat. Nu, oraşul nu e mort, cred că oamenii sunt resemnaţi din cauza unui sistem social şi economic blocat fără perspective previzibile de a evolua. În plus, sunt oameni în localitatea noastră, care întreţin o propagandă care influenţează negativ oamenii. Sunt mai vechii sau mai noii zvoneri şi răspândaci, activişti de partid, care, prin cuvinte meşteşugite, întinează speranţele oamenilor.
Acesta este motivul pentru care, fără să am ambiţii politice, am decis să mă implic, nu în lupta politică, ci în reconstrucţia acestui minunat oraş, care, din păcate, este într-o situaţie dificilă, alăturându-mă echipei PNL. Trebuie să se implice cât mai mulţi oameni din comunitate, care au făcut ceva şi care doresc renaşterea oraşului. Este nevoie ca noi toţi să înţelegem că trebuie făcut cât mai repede ceva şi asta ţine, în primul rând, de noi, de cetăţenii acestui oraş, cu resursele noastre şi, dacă se poate, şi cu investiţii bine gândite. Ar trebui ca oamenii care sunt în poziţii de conducere şi care s-au dovedit corupţi, ineficienţi sau supuşi intereselor de altă natură decât ale oraşului să renunţe sau să fie demişi. Ne-am dori să putem implica cât mai mulţi oameni activi din sectoare variate, să colaborăm eficient cu societatea civilă şi să gândim proiecte pe termen lung. Din această perspectivă, sperăm ca, prin proiectele iniţiate, să creăm locuri de muncă în mai multe domenii de activitate, iar oraşul nostru să prospere.” Dr. Silviu MĂNESCU – medic neurolog, director „Clubul Sănătăţii”