22 C
Campulung Muscel
17/04/2025

După 30 de ani în care a aparţinut Câmpulungului, Trâmbaciu junior pune mâna pe brandul “Posada”

Acţiune josnică a finului lui Călin Andrei, care, timp de cinci ani, a primit bani de la bugetul local, ca să ţină festivalul

Gest stupefiant al lui Trâmbaciu junior, unul dintre fericiţii abonaţi la banul public, pentru consolidarea CV-ului de director în Ministerul Culturii cu un eveniment primit plocon de la naşul Călin Andrei. Bogdan Trâmbaciu, lipit de o asociaţie organizatoare, de cinci ani, a unei manifestări de suflet, cândva, a Câmpulungului, a întreprins o acţiune de-a dreptul ticăloasă, de a-şi însuşi unul dintre puţinele branduri pe care le mai are comunitatea locală. Şi a făcut acest lucru de capul lui, fără să întrebe, să informeze, să consulte vreo autoritate, deşi, din 2011, până în 2015, inclusiv, a primit finanţare din banii câmpulungenilor, pe care acum vrea să-i deposedeze de un bun al lor. Aşa se face că, în loc să sărbătorească 30 de ani de la înfiinţarea Festivalului Rock „Posada”, municipalitatea s-a trezit în situaţia revoltătoare de a pierde o marcă tradiţională şi, mai mult decât atât, un eveniment, care încasează a doua lovitură grea în decursul existenţei sale. Încercarea nedemnă a lui Bogdan Trâmbaciu n-ar fi ajuns la urechile aleşilor puşi în situaţia trădatului de „şarpele crescut la sân”, dacă Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” n-ar fi demarat un demers de documentare asupra posibilităţii de a transforma, împreună cu Primăria Câmpulung, festivalul local într-unul internaţional. Presat de intenţia cât se poate de serioasă a A.S.C.M. de a ridica „Posada” de la stadiul jalnic la care l-a adus o asociaţie din Mogoşoaia, în care este implicat şi Trâmbaciu, acesta din urmă a dat fuga la O.S.I.M., în ideea de a pune mâna pe denumirea festivalului. Total dezamăgitoare atitudinea consilierilor locali, mai cu seamă a celor care au insistat să se alăture Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, care n-au părut afectaţi de josnicia lui Trâmbaciu jr. Omul e de-al casei, e cununat de Călin Andrei, are tarabă cu mici la Zilele Municipiului, alt favor acordat de Primărie. În plus, beneficiază de o asemenea protecţie din partea aleşilor, încât aceştia s-au ferit să-i pronunţe numele în plenul şedinţei de Consiliu, când s-a amintit în treacăt de încercarea mârşavă de a se pune cu fundul pe festivalul câmpulungenilor.             

Finul, cadorisit de năşicul Călin Andrei cu „Posada” şi cu bani pentru organizarea lui 

Istoricul încercării căreia trebuie să-i facă faţă municipalitatea, contestând cererea neruşinată a Asociaţiei „Rock Culture”, reprezentată în relaţia cu Primăria de finul fostului primar, fiul lui Ştefan Trâmbaciu, este simplu. În cadrul  şedinţei AGA a Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, din 27 ianuarie 2016, a fost prezentat, printre altele, un interesant proiect, realizat de câţiva membri ai A.S.C.M., care îşi propune atragerea la Câmpulung şi în Muscel a unui public de până la 7.000 persoane, majoritatea străini, exploatându-se un brand cu notorietate naţională, „Posada”. Cei implicaţi în schiţarea proiectului au studiat evenimente de gen organizate în Europa şi nu numai, în orăşele comparabile ca populaţie cu Câmpulungul, care s-au transformat în „aspiratoare” de turişti, de ordinul zecilor de mii, plecând de la un festival local, cum avem şi noi, şi transformându-l într-unul cu notorietate internaţională. Cum cu bani – şi nu bani puţini – se poate orice, invitându-se două-trei trupe faimoase, problema vizitatorilor de a căror lipsă ne dăm de ceasul morţii, după prăbuşirea industriei locale, este rezolvată. 

Aşadar, s-a discutat între membrii A.S.C.M. această posibilitate de a atrage turişti printr-o astfel de manifestare care, la alţii, a avut succes. Iniţiatorii au primit „undă verde” de la Asociaţie de a continua demersul de studiere a ceea ce implică organizarea festivalului, iar aceştia au luat legătura cu Bogdan Trâmbaciu, care, din 2011, a fost cadorisit de naşul Călin Andrei cu Festivalul de muzică rock „Posada”. Evenimentul fusese abandonat în 2002, când s-a ţinut ultima ediţie, întrerupându-se nedrept o tradiţie de 16 ani la vremea aceea. S-au invocat, ca de obicei, lipsa banilor, dar au contribuit la „coma” festivalului „capetele pătrate” care conduceau Câmpulungul, Primăria, Consiliul Local, Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, al cărei director, Dan Poteraşu, zicea că festivalurile de folclor sunt cultură adevărată, nu rock-ul.                

Cum i s-a pus festivalul local în braţe lui Trâmbaciu jr. este altă poveste. Ca să scoată nişte bani de la europeni, sub pretextul „promovării turistice”, prin 2010, Călin Andrei a pus repede de un proiect, pe care, într-un final, l-am plătit tot noi, câmpulungenii, căci UE nu ne-a returnat mare lucru, sesizând oareşce „scurtcircuite” în derularea lui. Mega-proiectul lui Andrei, singurul în afară de „prăbuşirea urbană – Kretzulescu şi centrul istoric”, scotea de la naftalină două evenimente umplute de pânze de păianjen, festivalurile de rock şi umor, le adăuga Zilelor Municipiului, le condimenta cu o roabă de maculatură şi gata „promovarea turistică”. Unicul proiect cu fonduri europene, dus până la capăt, în 11 ani de domnie a lui Andrei, în valoare de 10 miliarde de lei vechi! Atunci, a fost introdusă în lumina reflectoarelor, în calitate de co-organizatoare şi beneficiară de bani de la bugetul local, Asociaţia „Rock Culture”, din Mogoşoaia, cu Trâmbaciu jr. în frunte, pe scenă, la conferinţele de presă, pe stadion, alături de năşic.                                    

Aleşii s-au făcut că nu ştiu că Trâmbaciu junior este în spatele acţiunii de însuşire a brandului “Posada” 

După şedinţa AGA din 27 ianuarie 2016 a Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, reprezentanţii ei au îndrăznit, pe 16 februarie 2016, să-i deranjeze agenda de director la Ministerul Culturii a lui Bogdan Trâmbaciu, ca să discute despre posibilitatea asocierii cu Primăria Câmpulung, în vederea organizării Festivalului „Posada” altfel de cum a fost până acum. Deci, Asociaţia n-a acţionat hoţeşte, ca Trâmbaciu, fiind dispusă să comunice cu el, deşi nu erau brandul şi evenimentul lui. În timpul dialogului… surpriză: acesta i-a anunţat pe cei de la A.S.C.M. că a înregistrat festivalul la O.S.I.M.! “Ce festival vreţi să organizaţi? E marcă înregistrată la O.S.I.M.!”, s-a exprimat Bogdan Trâmbaciu la telefon. După care l-a întrebat pe reprezentantul A.S.C.M. dacă Asociaţia are între 50.000-100.000 de euro, dar nu s-a înţeles pentru ce. Pentru organizare sau pentru permisiunea acordată de el Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” ca să ţină, anul acesta, “Posada”?  

Pe 11 februarie 2016, figurează cererea depusă la O.S.I.M. de Asociaţia „Rock Culture”, la nici două săptămâni de când A.S.C.M. discuta, într-un cadru privat – dar pereţii Primăriei au ochi şi urechi – despre renaşterea evenimentului.

Cum cinci membri ai Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” fac parte din Consiliul Local – Bogdan David, Ionel State, Cristi Creţu, Dan Şipoteanu şi George Bălan – ne-am aşteptat ca aceştia să „explodeze” la şedinţa de la sfârşitul lui februarie, fiind, practic, traşi pe sfoară de un ins dependent de bugetul local ca să ţină Festivalul „Posada”. Când acolo, el se pregăteşte să-l ia cu japca! Cu excepţia lui George Bălan, care a şoptit ceva despre o asociaţie, de care, chipurile, n-a auzit nimeni din Consiliu, deşi au umplut-o de bani, cinci ani la rând, iar Trâmbaciu fiul a fost invitatul lui Călin Andrei la festivităţile oficiale ale Zilelor Câmpulungului, restul n-a zis absolut nimic despre riscul pierderii brandului „Posada”! Nimic! Parcă le era ruşine ori teamă să spună cine a fost cel care a iniţiat demersul neobrăzat. 

Am crezut că vor sări ţăndări din masa de Consiliu când vor bate cu pumnul în ea şi vor striga: „Să-l chemăm pe ăla la raport, să-i batem obrazul, că l-am umflat de bani şi el se comportă mişeleşte, să-l contestăm!” Ba am fost tentaţi să credem, judecând după indiferenţa lor, că ei au fost cei care i-au zis: „Ia-l, mă, că nouă nu ne trebuie!” Cu „plăcintele” ăstea în fruntea municipiului, ne trezim că rămânem şi fără denumirea localităţii!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!