După cum chiar edilul comunei afirmă, „Bughea de Sus este o comună care a rămas în urmă, până la venirea mea aici nu era niciun metru de asfalt”, a declarat primarul Nicolae Tarbă, care se referă la faptul că, şi în prezent, localitatea este într-o situaţie delicată, având foarte multe drumuri de pământ, ba mai mult, unele arată ca după război. Fiind o zonă în care apa bălteşte, probabil că localnicii vor scăpa de acest inconvenient doar după asfaltarea uliţelor. Printre alte probleme, primarul a ţinut să se mândrească cu porţiunea de drum DC 16 A, care face legătura comunei cu Gruiul, asfaltată la finele anului trecut, pe care l-a achitat anul acesta. „Am mai dat şi anul acesta vreo 60.500 lei.”, a spus primarul Nicolae Tarbă.
Bughea de Sus, plină de locuri de joacă
Din seria drumurilor neasfaltate şi pline de noroi face parte şi strada Mălin, pe care edilul a inclus-o în proiectele principale ale acestui an şi pentru care are alocate 9 miliarde de lei vechi. Pe lângă faptul că uliţa este destul de îngustă, parcursul ei este greoi, din cauza faptului că există zone unde noroiul e la el acasă. Strada Mălin, aşa cum a fost numită, se întinde pe o porţiune mare şi este foarte populată, având locuinţă de locuinţă. Şi dacă asfalt nu au, măcar locuri de joacă să fie. Tot în zona Mălin edilul a investit anul trecut, în curtea Şcolii generale cu clasele I-IV, într-un loc de joacă special amenajat pentru copii, dar şi într-un foişor cu băncuţe. Locul amenajat este destinat copiilor, care încă mai merg la Grădiniţa cu program normal, dar şi a celor care merg la Centrul Educaţional de Arte, organizat frecvent în vechea şcoală a Mălinului. Centrul de Arte Argeş se ocupă de copiii care vor să înveţe din meşteşugul sculptatului în lemn. Investiţia a fost făcută doar în curtea şcolii, deşi clădirea care adăposteşte Centrul de Arte şi grădiniţa nu arată foarte bine nici pe dinăuntru şi, mai ales, pe afară. Se pare că această clădire nu a mai fost modernizată de foarte mulţi ani, având pereţii scorojiţi, ferestrele vechi, acoperişul găurit, dar şi toaleta în grădină. Imaginea cu locul de joacă nou, parcă scos din ţiplă, nu i se potriveşte deloc clădirii vechi neatinse de ani.
Se pare că locurile de joacă sunt punctul forte al primarului din comuna Bughea de Sus, căci o altă grădiniţă, ce-i drept, şi ea modernizată recent, este posesoarea unui astfel de proiect. Datorită faptului că se află mai la intrarea în comună, aproape şi de zona Gruiului, Grădiniţa cu program normal a fost îmbunătăţită şi în interior, şi în exterior, arătând aşa cum e normal în zilele noastre.
Rudarii au şcoală modernizată
Nici rudarii nu se lasă mai prejos, chiar dacă ei nu prea obişnuiesc să frecventeze şcoala, primarul le-a modernizat o parte. Astfel, Şcoala generală cu clasele I-IV Bughiţa a fost reabilitată, însă schimbările nu se opresc aici, în 2016, edilul a inclus proiectul între cele principale. Lucrarea are o valoare de 2 miliarde de lei vechi, din această sumă sunt propuşi 160 de milioane de lei vechi din bugetul local, iar restul banilor vor veni de la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă această sumă colosală pentru modernizarea şcolii, primarul a făcut, anul trecut, şi aici loc de joacă cu tobogane, leagăne sau balansoare viu colorate.
Tot în ideea de relaxare a copiilor, acesta a mai amenajat un mini parc cu băncuţe acoperite, balansoare, leagăne, tobogane, dar şi un foişor din lemn cu băncuţe, însă pe care lumea de la ţară nu prea are timp să se relaxeze.