La doi ani şi jumătate de la incendiul de pe fosta platformă ARO, Landmark Management SRL, proprietara fostei fabrici care a găzduit afacerea cu deşeuri, a început demolarea halei unde a izbucnit focul. Este vorba de Hala C206, care a fost închiriată firmei ieşene Global Eco Center, ce are o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi, bucureşteanul renunţând doar la 432 de metri pătraţi. Procedura de obţinere a aprobărilor de demolare a amânat acest moment. Unul dintre documente, cel eliberat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, a impus o dezbatere publică, pe 9 decembrie 2014, iar pe 4 august 2015, Primăria Câmpulung i-a eliberat certificatul de urbanism pentru demolarea parţială a Halei C206, şi în aceeaşi lună, pe 21 august, autorizaţia de demolare a halei, care se va transforma într-o platformă betonată.
Landmark Management a obţinut avizul favorabil de la Agenţia pentru Protecţia Mediului pe baza unui raport întocmit de o firmă de proiectare, studii, consultanţă, asistenţă tehnică, expertize şi servicii din Piteşti, SC Argif Proiect SRL. Conform celor constatate de societatea care a expertizat imobilul, cel mai afectat este acoperişul, a cărui „structură de rezistenţă este prăbuşită”, prin urmare, compromisă, existând riscul de accidente, plus că „există plăci prefabricate din beton armat care sunt suspendate”. Degradări au fost constatate şi la pereţii despărţitori din zidărie de cărămidă. De asemenea, „elementele de închidere de pe faţada principală şi faţada stângă, realizate din tablă cutată cu structură metalică, sunt deteriorate.” În schimb, pereţii laterali, susţin autorii raportului, „nu prezintă pericol de prăbuşire, fiind relativ stabili.”
Patronul care administrează firma cu deşeuri, Vasile Tofan, s-a ales cu două plângeri penale, pentru că nu a luat şi nu a respectat măsurile obligatorii în desfăşurarea activităţilor de valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, prin nerespectarea autorizaţiilor de mediu pentru perioada octombrie 2014-martie 2015. Pentru aceeaşi infracţiune, Prefectura Argeş a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Motivul: Global Eco Center SRL – punct de lucru Câmpulung nu a îndeplinit măsurile stabilite, respectiv nu a evacuat până la data controlului de pe amplasament, din 18 august 2015, cantităţile de deşeuri stabilite ca obligaţii de mediu. În total, sunt 2.215 tone de deşeuri periculoase şi 1.055 tone deşeuri nepericuloase. Din noiembrie 2014 şi până în august 2015, moldoveanul a scos de pe amplasament doar 96,9 tone de deşeuri periculoase.
Referitor la acţiunea începută de Landmark Management, consilierul local cu atribuţii de viceprimar Bogdan David ne-a declarat: „Există o autorizaţie de demolare parţială eliberată de Primăria Câmpulung, în 21 august 2015, având în spate un acord de mediu, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, eliberat pe 14 ianuarie 2015. În concluzie, din punct de vedere al documentelor, sunt acoperiţi!”