3.5 C
Campulung Muscel
25/01/2025

Colțul de sănătate de la MuscelFarm – PĂDUCELUL

Specialiştii francezi numesc preparatele din păducel laptele bătrânilor, ca o aluzie la florile albe ale plantei şi la proprietăţile tămăduitoare excepţionale constatate la persoanele vârstnice, cu inima şubrezită. De aceea, bătrânii francezi beau zilnic cel puţin un ceai de păducel, convinşi că le prelungeşte viaţa cu minimum 10 ani.

 

Medicina tradiţională de la noi foloseşte preparatele din păducel în peste 50 de afecţiuni, în principal la cele cardiace şi nervoase.

Puţine plante sau medicamente din lume se pot lăuda cu asemenea efecte vindecătoare, în bolile de inimă, ca paducelul. Primii care l-au studiat şi l-au elogiat în tratatele lor au fost învăţaţii greci Galen şi Dioscoride. Multe secole mai târziu, Paracelsus introducea florile albe, fructele roşii şi frunzele acestui arbore în celebrele sale elixiruri de tinereţe şi de viaţă lungă. Multi alţi savanţi ai Evului Mediu şi, mai tarziu, ai secolului luminilor au remarcat proprietăţile tămăduitoare ale fructelor rosii, ce stralucesc pe ramurile spinoase şi subtirele, la începutul lui octombrie. În prezent, păducelul este una din cele mai bine studiate plante medicinale, proprietăţile sale vindecătoare fiind recunoscute de către comunitatea ştiinţifică internaţională.

Păducelul este un arbust spinos, uneori arborescent, cu frunze lobate şi flori albe-crem, uneori roz, frumos mirositoare, grupate în buchete. Creşte în toată ţara, mai mult în sud şi în est, din zona de câmpie până în ariile submontane. Organele vegetale utilizate în scopuri terapeutice sunt: florile, frunzele şi fructele. Florile şi fructele cărnoase, comestibile se culeg manual, împreună cu frunzele, în buchete.

Este benefic în:

Ischemie cardiacă (boala coronariană) 

Angina pectorală

Hipertensiunea arterială

Ateroscleroza

Tulburările de ritm cardiac

Sechele post-infarct

Circulaţie periferică deficitară

Reumatism degenerativ, dureri articulare

Tulburări specifice premenopauzei (bufeuri, palpitaţii, stări de nelinişte şi nervozitate)

Nevroze, stări de anxietate, atacuri de panică, insomnii

Hepatita

– Luptă împotriva radicalilor liberi

 

Ne găsiţi în Câmpulung, strada Negru Vodă, nr.121, la parterul „blocului rechinilor”

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!