21/04/2025

Jumătate dintre cei care iniţial au spus „DA” au dat bir cu fugiţii

Vom arăta în continuare cum a început acest demers privit cu ochi sceptici de cei care nu doresc ca localitatea să iasă din mizeria şi subdezvoltarea în care au adus-o administraţiile ultimilor 25 de ani. În jurul ziarului Evenimentul Muscelean s-a creat un grup de iniţiativă, care a început o documentare prealabilă despre cum s-ar putea realiza o asociaţie serioasă, puternică, diferită de tot ceea ce a apărut până acum, care să lupte nu pentru binele şi un eventual câştig – financiar şi/sau de imagine – al membrilor ei, ci pentru locuitorii din Muscel. Avem convingerea că foarte mulţi nu vor să audă cuvântul „asociaţie”, din cauza experienţelor cu atâtea şi atâtea asociaţii ieşite la rampă, cu pălăria întinsă la bugetul local, pentru propria bunăstare. Tocmai de aceea, într-o ediţie viitoare, vom face publice obiectivele ţintite de A.S.C.M., pentru a vă convinge de seriozitatea intenţiilor noastre. 

După ce grupul de iniţiativă s-a convins că ideea este realizabilă, prin intermediul ziarului şi personal, s-a transmis invitaţia de înscriere în asociaţie, pentru a susţine un proiect care urmăreşte un control al pericolului ce ne otrăveşte sănătatea şi viaţa, din cauza societăţilor care operează cu deşeuri periculoase pe teritoriul municipiului şi în apropierea lui. Prin invitaţia deschisă s-a comunicat fără echivoc care este scopul principal al demersului nostru: achiziţionarea unui laborator mobil şi a unor staţii fixe, cu ajutorul cărora vor fi măsurate calitatea aerului şi nivelul de poluare, făcându-i, totodată, mai responsabili pe toţi posesorii de activităţi economice din Muscel.

Îndemnul de a ni se alătura, în ideea de a fi cât mai numeroşi şi mai implicaţi, pentru a da forţă acestui proiect şi pentru ca A.S.C.M. să se numere printre ONG-urile acreditate de Guvernul României, ca să obţină sprijin şi finanţare de la organismele internaţionale în domeniul mediului, a avut efect la peste 100 de persoane, care şi-au dat acordul de principiu. Mai greu a fost la „proba practică”, de aducere a unui simplu cazier fiscal, document obligatoriu în vederea înfiinţării asociaţiei, de către fiecare membru fondator. 66 de persoane au făcut dovada respectării cuvântului dat, restul au dat bir cu fugiţii, din motive pe care n-au avut decenţa a ni le comunica. Aşa că nu putem decât să bănuim ce i-a făcut să se răzgândească: poate nu-i interesează sănătatea lor şi a localităţii lor, poate n-au vrut să se asocieze când au realizat că aici practica „sifonării” banului public pică din start, poate au în derulare o afacere cu inşi care poluează, poate comoditatea excesivă, boală grea pentru Câmpulung, i-a împiedicat să ajungă la Fisc, în vederea obţinerii cazierului fiscal.   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!