2015 a reprezentat a doua ediţie a Zilelor Câmpulungului în care Generaţia ’83 a Liceului „Dinicu Golescu” a premiat performanţa atinsă de succesorii lor, elevi datorită cărora numele municipiului s-a făcut auzit la prestigioase concursuri naţionale. Născută în urmă cu un an, din iniţiativa unui grup de absolvenţi ai promoţiei 1983 a liceului amintit, Bursa Seniorilor, aşa cum se intitulează proiectul prin care sunt recompensaţi tinerii merituoşi, a avut în atenţie, în acest an, trei liceeni deosebiţi.
Pentru a face cunoscută elevilor Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” oferta de premii a grupului de absolvenţi de acum 32 de ani, a fost creat un site, cu informaţiile necesare. Înscrierea la concurs, la fel ca în 2014, a fost liberă. 12 participanţi au aplicat on-line. „Aproape 30 de juraţi din întreaga lume, absolvenţi ai promoţiei 1983, şi-au exprimat părerile, evaluând atent formularele completate de participanţi. Calitatea elevilor înscrişi în acest an a fost excepţională, ca, de altfel, şi a celor de anul trecut. De aceea, stabilirea câştigătorilor a fost o muncă destul de dificilă. Desigur, alegerea noastră este subiectivă, dar ea reprezintă părerea juriului desemnat de organizatori, fără niciun fel de conotaţie. Ne exprimăm admiraţia faţă de părinţii şi dascălii acestor copii minunaţi, care fac cinste liceului şi oraşului nostru.”, a prezentat unul dintre componenţii Generaţiei ’83, care efectuează această premiere din fonduri exclusiv private, donaţii din veniturile membrilor juriului.
În urma părerilor exprimate de membrii juriului, câştigătorii Bursei Seniorilor, ediţia 2015, sunt următorii:
Misiunea oferirii premiului I al Bursei Seniorilor i-a revenit lui Leon Buzatu. Posesoarea mediei generale 10 şi a nenumărate premii la olimpiade, Dariana Vişoiu, câştigătoarea premiului I, are un talent artistic ieşit din comun. Lucrările sale s-au calificat în fazele finale ale unor concursuri naţionale. „Banii obţinuţi din vânzarea tablourilor scoase la licitaţie au fost direcţionaţi către copiii neajutoraţi.”, astfel a prezentat-o acesta pe Dariana Vişoiu. „Generaţia 1983 este o generaţie de excepţie, cu oameni de valoare, cu oameni minunaţi, care şlefuiesc personalităţi şi care ne îndrumă pe calea vieţii. Sunt onorată că primesc această distincţie şi sunt mândră că fac parte din generaţia şi familia Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”.”, a fost mesajul adolescentei în momentul înmânării premiului.
Premiul al II-lea a fost oferit de Elena Danteş lui Costin Andrei Oncescu, un băiat extrem de talentat. „Implicarea noastră în activitatea liceului reprezintă un omagiu adus dascălilor noştri.”, a precizat aceasta înainte de a-l prezenta pe elevul recompensat cu a doua distincţie a Bursei Seniorilor. Un elev de nota 10, căruia îi plac ştiinţele exacte, fiind pasionat de Informatică. Are o multitudine de medalii de aur câştigate, dintre care reprezentanta Generaţiei ’83 a amintit câteva: patru medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, ediţiile 2011, 2012, 2013 şi 2015; trei medalii de aur la Olimpiada Balcanică pentru juniori 2012, 2013, 2014; câştigător al Concursului Naţional Info Arena Cup 2014; medalie de aur la Concursul Internaţional „Romanian Masters of Informatics” în 2014. „Ca să fie un elev complet, iubeşte sportul. Şi aici a câştigat medalii de aur la Campionatul Naţional de mini-volei. Ce este cel mai important este faptul că doreşte să împartă ştiinţa şi munca lui cu colegii. Îşi doreşte să facă un cerc de pregătire pentru cei care sunt pasionaţi de Informatică. Cu toţii i-am admirat munca. A participat şi anul trecut, dar, fiind în clasa a VIII-a, nu s-a încadrat în regulamentul concursului nostru.”, a fost prezentarea realizată celui mai bun elev din Câmpulung, pe care cu greu îl va detrona cineva, în viitor, deoarece în generaţia sa nu este nicio şansă să se întâmple acest lucru.
Premiul al III-lea, prezentat şi înmânat de Daniela Babeş Bădescu, a fost acordat unui tânăr foarte talentat, absolvent al clasei a IX-a, câştigător al unor premii importante la fazele naţionale ale olimpiadelor de Informatică, Matematică şi Fizică, pe parcursul a patru ani. Mai mult decât atât, Nicolae Binică – el fiind câştigătorul celei de-a treia distincţii – a susţinut recitaluri de pian şi vioară şi practică, la nivel de hobby, înotul şi baschetul. Adolescentul are patru surori, toţi copiii familiei Binică având câte un talent special. Pentru viitor, se orientează către partea de programare, fiind pasionat şi interesat să studieze robotica. Premiul primit este binevenit, deoarece băiatul face economii ca să-şi cumpere un laptop.
Pentru 2016 este aşteptată candidatura cât mai multor elevi. La finalul acţiunii, a fost reluat îndemnul lansat anul trecut, ca premiul să devină Bursa Tuturor Seniorilor, pentru ca tinerii din toate liceele câmpulungene să beneficieze de o mică recompensă a muncii lor, iar excelenţa să nu rămână nerăsplătită. „Toată lumea trebuie să vadă că există exemple de urmat şi că societatea nu are numai tineri preocupaţi de lucruri minore, ci şi de lucruri care contează cu adevărat şi care conduc la o personalitate deosebită, aşa cum au aceşti tineri.”, a încheiat moderatorul momentului premierii efectuate de seniori.