N-a scăpat o palmă de pământ neocupată de comercianţii care îi fac pe aleşi să-şi frece mâinile de bucurie. Bâlciul a venit în centru şi târgul săptămânal s-a mutat pe Bulevardul „Pardon”
Câmpulungul este în straie de sărbătoare începând cu 14 iulie, până pe 20. În timp ce zona centrală, de la Primărie şi până la Biserica “Sfântul Nicolae”, a ajuns un fel de bâlci, din care nu lipsesc ciocanele şi maşinile buşitoare, Bulevardul Pardon s-a transformat într-un megabazar, din care puteţi să achiziţionaţi budigăi, ciorapi şi haine de blană. Cu toate că, anul acesta, comercianţii parcă s-au dublat, ca număr, nu au venit cu nimic nou faţă de alţi ani. Astfel, sărbătoarea Câmpulungului pare a fi destinată celor din comunele învecinate, pentru că străzile municipiului au fost înţesate de ruralii care au venit la oraş ca să vadă bâlciul organizat de Primărie.
Bulevardul „Pardon” seamănă a târg săptămânal
Încă de luni, poliţiştii locali au început să închidă sistematic centrul municipiului, făcând loc comercianţilor care, marţi, trebuiau să îşi înşire catrafusele în punctul zero al municipiului. Centrul a fost înţesat de tobogane gonflabile şi trenuleţe, aceleaşi din bâlciul organizat de Sfântul Ilie. În spatele Casei de Cultură, la numai 20 de metri de blocuri, în locul parcării a apărut o ditamai hidoşenia de platformă cu maşini buşitoare, care are menirea de a nu lăsa zeci de familii să se odihnească până spre miezul nopţii.
Bulevardul „Pardon” reprezintă pentru Câmpulung un spaţiu de atracţie extrem de important, cu o valoare istorică impresionantă. Acum a devenit spaţiu propice pentru un târg de boarfe care seamănă a bazar. Comercianţii parcă sunt din ce în ce mai mulţi, dar nu surprind cu nimic, pentru că aceleaşi produse le găseşti la fiecare stand. Dacă, anii trecuţi, au primit spaţii doar pe stradă, iar trecătorii puteau să se îmbulzească pe trotuar, acum au fost puse tarabe inclusiv pe locul destinat pietonilor. Acest lucru face ca aglomeraţia să fie şi mai mare, iar cei care se gândesc să cumpere câte ceva trebuie să se strecoare prin mulţime ca să ajungă la stand. După cum spuneam, bazarul care seamănă a târg săptămânal oferă „turiştilor” rurali de la argintărie la carcase şi huse de telefoane mobile, gogoşi, clătite, haine de blană, de piele şi şosete la promoţie, şase perechi la 10 lei. Aceleaşi produse le găseşti şi într-un târg săptămânal, singura diferenţă fiind că târgul se face în fiecare săptămână, iar comercianţii de pe Bulevardul Pardon vin o săptămână pe an. Acesta pare a fi doar un bun motiv pentru ca etnicii din cătunele comunelor învecinate să iasă la oraş în căutare de haine ieftine şi să se oprească la terasă ca să îşi umple burţile cu mici, hamsii şi bere, multă bere, că doar este sărbătoarea Câmpulungului.