Şedinţele propuse de şeful Câmpulungului, ţinute săptămânal, nu lunar, ca pe vremea „condamnatului”, sunt veritabile terapii de slăbit pentru aleşii care au oarece frământări că votul ar putea să se lase cu un cazier în „model dalmaţian”, pentru maniera în care au gestionat banii comunităţii. Bugetul public înregistrează pierdere după pierdere şi, vorba liderului municipiului, cine intră în contact cu noi intră şi în faliment. Primăria Câmpulung însăşi este o piază rea pentru parteneri nevinovaţi, cum a fost Grup Corint, căruia nu i se poate imputa faptul că s-a aflat în concediu doi ani la Câmpulung, pentru scormoniri şi ciocăniri de figuranţi într-un film prost, cu buget îndestulător. Sperăm că-l va viziona şi DNA într-o zi, după care va lua la întrebări pe cine trebuie despre toleranţa curioasă manifestată faţă de acest constructor, căruia i s-a plătit cu vârf şi îndesat „desfrâul” cu lămpi de lux, numai bune să lumineze ruptura dorsală din nădragii Câmpulungului.
Subiectele antrenorului de fitness Ţâroiu, care, prin convocările săptămânale, sculptează fizicul colegilor puşi să urce o grămadă de trepte până la sala de Consiliu, ţin loc şi de saună, la ce călduri îi încearcă atunci când aud că au de dat iar nişte bani. Cel mai recent şoc: vicele le-a cerut să aprobe o plată, pe care unii consilieri au considerat-o suspectă, ca să nu blocheze Finanţele contul Primăriei restanţiere! Iar asta se întâmplă în condiţiile în care balta, adică excedentul bugetar, are destul peşte, dar e pus bine pentru ceva care a început să miroase urât: Kretzulescu. Pe când credeau că Minierul, alt proiect „şmecher”, pe care noi îl susţinem ca proştii, cu miliarde băgate anual într-o enormitate de campus şcolar la „dracu-n praznic”, absolut inutil, este singura nenorocire a ordinii de zi, contabila şefă a Primăriei a plusat cu o alta, având ca finalitate tot o blocare de cont. Roxana Bragă, purtătoarea de veşti macabre, care se lasă cu vărsare de bani în buzunarele partenerilor Primăriei, nu i-a lăsat pe aleşi să-şi şteargă transpiraţia cauzată de factura lui Dorel Geamănu, un mărunţiş de 630 de milioane, pe lângă cele peste 50 de miliarde risipite pe o investiţie fără beneficiari. Şefa Economicului a anunţat, asemenea unei crainice a ştirilor de la ora cinci, că „mai avem o problemă la „Şcoala C.D Aricescu”. Fosta Şcoală 2, unde, prin 2007, firma lui Ion Pătrăşcan a executat o lucrare de reabilitare. Sercop a ajuns cu Primăria în instanţă, a câştigat şi a apelat la executorul judecătoresc ca să scoată banii datoraţi de autorităţile locale. Vreo 450 de milioane, pentru plata cărora datornicii au primit de la Mihai Mitu o somaţie. Sesizând un fenomen care nu se poate să nu dea de gândit, noul vice Bogdan David a avut o curiozitate: dacă municipalitatea a fost apărată de cineva în instanţă. Serviciul Juridic, a venit răspunsul firesc al Executivului. La care David a cerut insistent să se verifice dacă a fost cineva la proces, ca să apere Primăria de riscul pierderii acelor bani. Până şi colega de partid a lui Liviu Ţâroiu, Maria Cotenescu, nu şi-a putut reţine un moment de sinceritate, recunoscând că Primăria pierde toate procesele. Iar motivul i l-a servit Bogdan David: juriştii, care pentru asta îşi iau salariul, nu se duc să susţină interesele administraţiei locale în faţa constructorilor.
Aleşii n-au hotărât ce vor face la Şcoala 2, dar au la dispoziţie trei luni să stingă datoria. Cele trei luni în care trebuiau să achite banii pentru Minier au expirat la sfârşitul lui aprilie, însă consilierii au ales, prin votul exprimat şi prin absenţă, să-i sancţioneze Finanţele decât să-i lege procurorii. De ce le-o fi frică? Cine a răspuns până acum pentru atâtea şi atâtea găuri produse bugetului transformat în stropitoare din cauza afacerilor zdrobitor de neinspirate (sau bizar de neinspirate) iniţiate de liderii noştri?! Cine suportă prejudiciul de peste 7 miliarde din procesul cu Energi-Co, fiindcă tentativa de a recupera banii de la Sorin Buta a eşuat! Când a auzit din gura lui Ţâroiu că procesul cu fostul primar este pierdut, Lucian Ionescu a sărit că vrea să i se prezinte dovezi că juriştii Primăriei au fost la procesul deschis lui Buta. Multe răspunsuri le poate afla de la fostul şef de partid: când, cum, unde au dispărut utilajele din centrala termică, al căror furt Sorin Buta l-a reclamat la Parchet prea târziu, când fapta era prescrisă. Fiindcă acele utilaje furate le-am plătit cu cele 7 miliarde. Şi noi avem pretenţii ca aleşii să ajungă la tribunal de gât cu Grup Corint, ca să ne plătească daune pentru pierderea finanţării europene!