Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Carne de curcan din Ungaria, cu aviară, găsită şi la noi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 422

În Argeş au fost distribuite carne şi organe de curcan, provenite din zona de restricţie din Ungaria, ca urmare a evoluţiei gripei aviare de tipul H5N8.

24 de caserole de un kilogram bucata cu medalion de curcan au fost retrase dintr-un magazin din Piteşti, confiscate şi incinerate, potrivit directorului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Daniel Lupu. Medicul veterinar a spus că nu există vreun risc pentru consumatorii care au mâncat carnea de curcan din lotul respectiv, virusul fiind distrus la temperaturi mai mari de 60 de grade Celsius. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a acţionat prompt consecutiv notificării Comisiei Europene din data de 17 ianuarie, către mai multe state membre (Austria, Croaţia, Italia, Olanda, România, Republica Cehă, Slovenia), privind livrările de produse din carne de pasăre provenite din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricţie, din cauza evoluţiei gripei aviare, cu tipul H5N8. Între 4 şi 11 ianuarie 2020, prin activităţile de comerţ intracomunitar, trei unităţi autorizate din judeţul Bihor au achiziţionat 17.065 de kilograme carne şi organe de curcan, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 şi 20 ianuarie. Reprezentanţii DSVSA Bihor, în urma verificărilor desfăşurate în cele trei unităţi din judeţ, au constatat că produsele nu se mai regăsesc la nivelul depozitelor de destinaţie, fiind distribuite în 26 de judeţe, printre care şi Argeş. Ca urmare, s-a iniţiat procedura de retragere de la comercializare a produselor achiziţionate din Ungaria. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK