Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dorin Banciu, un meritat loc trei la Raliul Argeşului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 412

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2498_23.jpgLa finele lunii iunie, pe 26 şi 27, la Raliul Argeşului Catena a participat şi un echipaj cu un pilot cu origini muscelene, dr. ing. Dorin Banciu. El a pilotat o maşină Toyota Celica, având copilot pe Ioana Stan, şi ea o prezenţă feminină cunoscută la raliuri. Banciu-Stan a fost echipajul care a luat startul alături de altele 65 la Raliul Argeşului 2020. Dorin Banciu este fiul prof. univ. dr. Doina Banciu, şef de catedră la Departamentul Informatică Aplicată, Asistenţă Managerială şi Secretariat, la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, „Cetăţean de Onoare” al municipiului Câmpulung.

După câteva luni de pauză neaşteptată, automobilismul românesc şi-a repornit motoarele cu întrecerea din Argeş. Copilotul lui Dorin Banciu, Ioana Stan, s-a numărat printre cele 10 prezenţe feminine, care au fost la startul Raliului Argeşului. Cei doi au concurat pe o Toyota Celica, la clasa NAT 11. La startul Raliului Argeşului (25-27 iunie 2020), în ordinea numerelor de concurs, au putut fi urmărite şi evoluţiile Ioanei Costea (care l-a copilotat pe soţul său, Ovidiu Costea, în maşina de securitate cu numărul 0) şi a tinerei Francesca Maior, care face a făcut şi în acest an echipaj cu fratele său, pilotul Norbert Maior, de data aceasta, la bordul unui Peugeot 208 R2 Napoca Rally Academy. Cristiana Oprea a fost, şi de această dată, singura femeie pilot aliniată la start şi a păstrat materialul de concurs din anii precedenţi, o Dacia Sandero de Cupa Dacia. La clasa NAT 11, într-un Mitsubishi Lancer Evo IX, am regăsit-o şi pe Delia Năstase, care a concurat alături de pilotul Bogdan Năstase. O prezenţă relativ nouă în CNR a fost Dorina Luca, care şi-a copilotat soţul, pe Radu Luca. Copilotul Carmen Poenaru, campioană naţională absolută în 2017, a revenit la bordul Skodei Fabia R5 alături de pilotul Enis Arif, cu care a concurat şi în 2019. Şi în Campionatul Naţional Rally2 au fost înscrise femei care au concurat şi în anii anteriori: copilotul Bianca Radu, într-un Renault Clio de clasă A2 pilotat de Cristian Pesoţchi, şi Denisa Resiga, care a concurat împreună cu soţul său, pilotul Emanuel Resiga. O altă menţiune a fost copilotul Dariana Mateuţ, care a revenit în dreapta lui Răzvan Potocean, după un sezon de absenţă.

La Clasa 11, Dorin Banciu şi Ioana Stan au încheiat podiumul, după Adi Iliescu şi Rareş Badea, care s-au impus în cadrul clasei, după un ritm excelent, şi Bogdan şi Delia Năstase, care au fost pe locul secund în raliul de casă al echipajului. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK