Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Anton Arghira are de ce să fie mândru, luptătorul de greco-romane Alin Alexuc, campion european!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 767

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2461_26.jpgLuptătorul tricolor, Alin Alexuc, a câştigat medalia de aur la lupte greco-romane, la Campionatul European de la Roma. Mihai Mihuţ şi Florin Tiţa au pierdut, din păcate, în finala mică şi au ratat astfel podiumul european.

Performanţă de excepţie pentru luptele greco-romane din România. În numai doi ani, antrenorii lotului olimpic Anton Arghira şi Petre Cărare au stabilit o bornă greu de atins în viitorul apropiat. La Câmpulung, unde îşi are stabilit cartierul general de mai bine de patru ani lotul olimpic român, cei doi tehnicieni au şlefuit marii campioni. Astfel, România a obţinut un nou titlu continental la lupte greco-romane, după o pauză de doi ani. Alin Alexuc, care mai avea în palmares două medalii de bronz (CE 2018 şi CE 2019) l-a învins în finala campionatului european de la Roma, la categoria 130 de kilograme, pe georgianul Levan Arabuli, scor 6-1, şi s-a încoronat regele continental al categoriei 130 de kg. Luptătorul tricolor, în vârstă de 30 de ani, i-a mai învins la acest campionat european pe rusul Zurabi, pe azerul Sabah Saleh şi pe ucraineanul Kuchimii Mykola. Astfel, Alin Alexuc demonstrează că are şanse mari să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El poate obţine calificarea la turneele de calificare de la Budapesta (19-22 martie) sau Sofia (30 aprilie - 3 mai). La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, elevul antrenorilor Arghira Anton si Petre Cărarea a luptat pentru medalia de bronz, dar a fost învins de turcul Cenk İldem. „Această medalie de aur înseamnă 20 de ani plini de sacrificii! Este rodul muncii mele, o muncă continuă pe care puţini o cunosc sau o înţeleg. Fiecare oră de antrenament a reprezentat un pas mic către acest Titlu European, şi recunosc că nu a existat zi să nu mă gândesc la obţinerea primului loc. Ştiam că acest moment va veni până la urmă.”, a declarat după finală Alin Alexuc. La categoria 55 de kilograme, tot la Roma, Florin Tiţa nu a avut forţa necesară să treacă de campionul mondial Nugzari Tsurtsumia (Georgia), în finala mică, şi a ocupat locul 5. Mihai Mihuţ (63 kg) a ratat şi el şansa de a urca din nou pe podiumul european, după ce a fost învins de Erik Torba (Ungaria), cu 6-3, în finala pentru bronz. La festivitatea de premiere, Alin Alexuc şi-a stăpânit cu greu lacrimile atunci când în sala Olimpică Mateo Pelicone din capitala Italiei, Roma, s-a intonat Imnul României. Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK