Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Rezultat uluitor pentru bobul muscelean Tentea şi Daroczi, locul I, la general, în Cupa Europei!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1055

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2459_22.jpgPerformanţă remarcabilă, săptămâna trecută, pentru bobul muscelean! Echipajul format din sportivii Mihai Tentea (pilot) şi Ciprian Daroczi (împingător), ambii de la CS Muscel Câmpulung, s-a clasat pe primul loc în clasamentul general la Cupa Europei, sezonul 2019 - 2020, în competiţia rezervată seniorilor. Această reuşită este şi mai demnă de apreciat dacă ţinem cont de faptul că Mihai Tentea este încă junior în lupta directă cu mult mai titraţii săi adversari care au completat podiumul de premiere, printre care se numără şi campionul olimpic şi mondial Oskars Melbardis, din Letonia, clasat pe locul doi în clasamentul final!

Competiţia a început în luna noiembrie 2019, la Lillehammer (Norvegia), şi s-a încheiat  la Innsbruck (Austria), unde sportivii antrenaţi de Daniel Păcioianu s-au clasat pe locul 6, cu timpul de 1:44.49. Românii nu au câştigat nicio etapă, însă au avut evoluţii constat bune, cu poziţionări între locurile 2 şi 6, totalizând astfel 776 de puncte în clasamentul general, cu 5 mai multe decât echipajul de pe locul secund, condus de campionul mondial şi olimpic, letonul Oskars Melbardis. „Este o performanţă extraordinară pentru tinerii noştri sportivi, care au reuşit să-l învingă în clasamentul pe puncte pe campionul mondial şi olimpic, Oskars Melbardis” - se arată pe contul de Facebook al Federaţiei Române de Bob şi Sanie, care subliniază şi faptul că „este pentru prima dată când un echipaj românesc reuşeşte să ocupe primul loc la Cupa Europei în clasamentul general, la proba de bob 2 persoane masculin”. Totodată, în cursa de joi, de la Innsbruck (Austria), echipajul românesc Tentea/Daroczi s-a clasat pe locul 2 la Campionatul European rezervat juniorilor sub 23 de ani. „ Este o premieră pentru bobul masculin din România acest rezultat, acest loc I în clasamentul general al Cupei Europei! Vorbim despre competiţia seniorilor, iar echipajul nostru este pilotat încă de un junior! De-a lungul celor 8 etape, au participat 61 de echipaje, iar pentru noi este un rezultat excepţional să poţi trece de echipele Germaniei, Elveţiei, Rusiei, Letoniei, ţări cu mare tradiţie în sporturile de iarnă, respectiv în probele de bob. La CS Muscel, secţia bob s-a înfiinţat în 2002, iar în ultima perioadă am reuşit să avem rezultate extraordinare la campionatele mondiale şi europene, iar acum am câştigat Cupa Europei la general! La CS Muscel avem o echipa tânără, care, sunt sigur, o să aducă faima zonei în competiţiile sportive internaţionale care vor urma! Nu trebuie să uităm că avem şi am avut sprijin total din partea Federaţiei Române de Bob şi Sanie, a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, al Clubul Sportiv Muscel Câmpulung, al Primăriei şi Consiliului Local din Câmpulung, care au acordat fonduri substanţiale să putem obţine rezultatele acestea.”, a declarat antrenorul Iulian Păcioianu. Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK