Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Kickboxingul, un mod de viaţă pentru Gabriel Hiu şi Daniel Ionescu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 629

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2424_Clipboard01.jpgGabriel Hiu, de 16 ani, şi Daniel Ionescu, de 25 de ani, sunt doi tineri care au început să practice kickboxing în urmă cu doi ani, din posturi diferite, dar mânaţi de aceeaşi dragoste pentru acest sport şi din dorinţa de a se perfecţiona ca oameni, fizic şi psihic. Primul este elev la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” şi nu a mai avut de-a face cu sporturile de contact, în timp ce al doilea, ieşit de pe băncile şcolii, a practicat ani buni boxul, cu destul succes, la CS Muscel.

Kickboxing pentru un corp şi o minte puternice

În cei doi ani de când face kickboxing, Gabriel Hiu a adunat o „zestre” de şase medalii, dintre care două de aur, trei de argint şi una de bronz. Învaţă la un liceu de prestigiu, iar sportul de contact i-a completat educaţia la o vârstă la care începi să te formezi ca om pentru hăţişurile vieţii. „Am ales să practic kickboxing pentru a avea un corp şi o minte puternice. Îmi place să practic acest sport pentru mine, pentru a-mi duce corpul la alte limite şi pentru că nu poate fi practicat de oricine. Acest lucru te dezvoltă atât fizic, cât şi psihic şi te ajută să treci mai uşor peste probleme şi griji din viaţa cotidiană. Eu susţin acest sport şi încurajez pe toată lumea să vină la antrenament. Apreciez fetele care practică acest sport pentru că dau dovadă de maturitate şi de o gândire deschisă. Nu pot spune că este ceva care să mă facă să mă simt nemulţumit în sala de kickboxing. Reuşim cu toţii să ne pregătim şi să obţinem rezultate onorabile. Mi-am dorit să practic un sport de contact, mai exact kickboxingul, pentru a avea încredere în mine, în forţele proprii şi pentru a-mi întări organismul. Sportul mi-a schimbat destul de mult corpul şi perspectiva de a vedea lucrurile. Mă simt mai puternic, am mai multă încredere în mine, sunt mai calm şi mă simt cu adevărat sănătos. Cel mai frumos lucru din sală este atmosfera, una foarte plăcută. În general suntem serioşi şi ne concentrăm asupra antrenamentului, dar este întotdeauna loc şi pentru glume. Acest fapt este datorat maestrului nostru Irinel Bădulescu, care organizează antrenamente creative, astfel încât să ne motiveze şi să nu ne plictisim. Îmi place foarte mult faptul că atunci când ajung în sala de kickboxing uit de toate problemele şi grijile şi mă simt foarte relaxat. Accidentări se întâmplă peste tot, este un lucru firesc. Ceea ce este cu adevărat important este să venim a doua zi la antrenament mai atenţi şi mai motivaţi decât în ziua precedentă. Motivaţia se regăseşte în noi, trebuie doar să ne dorim acest lucru cu adevărat. Nimic nu este imposibil, totul este realizabil, cât timp avem AMBIŢIE”, ne-a declarat sportivul.

De la box a trecut cu succes la kickboxing

La cei 25 de ani ai săi, Daniel Ionescu face o figură frumoasă în kickboxing, ajutat fiind şi de trecutul său ca boxer. În cei doi ani de când practică artele marţiale, tânărul a adunat şase cupe şi şase medalii, dintre care patru de aur, două de argint şi două de bronz. Datorită talentului său şi rezultatelor obţinute a fost selectat să participe, anul trecut, la Campionatul Mondial din Argentina, iar în toamna acestui an va lupta la Campionatul European. „Am ales acest sport deoarece îmi plac sporturile de contact. În trecut am făcut box şi am zis să încerc un sport mai complex. Kickboxul este un sport în care trebuie să faci mintea să lucreze pentru tine atunci când ai obosit şi nu împotriva ta, deoarece sunt diferite situaţii de la un meci la altul. După o scurtă perioadă de antrenament, începând acest sport la încurajările maestrului Irinel Bădulescu, am decis să particip la prima competiţie şi reuşit să fac un meci frumos. Datorită rezultatelor obţinute am fost invitat şi selectat să lupt la Campionatul Mondial din Argentina. Îmi place să fac acest sport, te dezvoltă atât fizic cât şi psihic. În primul rând înveţi să ai încredere în tine ceea ce este foarte important. Încurajez tinerii să practice acest sport fiindcă oferă foarte multe avantaje. În sală atmosfera este plăcută, suntem toţi ca o mare familie, ne respectam între noi, suntem serioşi când vine vorba de antrenament, dar mai lăsăm loc şi de glume când este cazul. Anul acesta urmează să particip la Campionatul European. Mă simt pregătit şi împreună cu sportivii de la Clubul Sportiv Tai Shin Do-Ambiţia Irinel o să reuşim să cucerim podiumul.”, speră Daniel Ionescu. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK