Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Irinel Bădulescu, un model în viaţă pentru fiica sa, Issis Maria

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 620

Issis Maria Bădulescu este una dintre fetele curajoase care au ales să practice un sport dur, destinat în principal băieţilor: kickboxing. Având ca exemplu chiar pe tatăl său, nimeni altul decât dublul campion mondial la acest sport, Irinel Bădulescu, militar destoinic în cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” şi fondator al clubului ACS „Ambiţia Irinel”, tânăra s-a adaptat destul de repede rigorilor inerente practicării artelor marţiale şi promite să devină o luptătoare de succes.

„Am ales să urmez acest sport pentru a-mi întări organismul”

Issis Maria va împlini în luna decembrie 17 ani şi urmează cursurile Liceului Teoretic „Dan Barbilian”, fiind elevă în clasa a XI-a. Practică kickboxing de aproape un an şi deocamdată face acest lucru pentru a se întări fizic şi mental, neexcluzând pe viitor participarea la competiţii oficiale. „Practic kickboxing de aproximativ un an şi am ales să urmez acest sport pentru a-mi întări organismul, dar momentan nu voi participa, cel mai probabil, la vreo competiţie. Îmi place să fac asta pentru mine şi, din câte am observat, fetele care practică acest sport sunt privite cu apreciere din partea băieţilor, pentru că dau dovada de curaj şi dorinţa de independenţă, dar, în unele cazuri, se mai întâmplă să fie puţin surprinşi şi poate intimidaţi. Nu sunt foarte multe fete care practică acest sport, dar e ceva deosebit şi chiar te dezvoltă, atât fizic, cât şi psihic, pentru că, în primul rând, te ajută pe tine să te simţi mai capabilă să te aperi în unele situaţii şi să devii mai sigură pe tine. Eu susţin acest sport şi încurajez fetele care vor să practice kickboxing-ul, să scape de ruşinea sau de teama de cum vor fi privite de ceilalţi, pentru că modul în care se desfăşoară antrenamentele nu diferă de la fete la băieţi, iar în sală suntem destul de egali şi spun destul pentru că e normal să existe o mică diferenţă, dar aceasta vine de la vârsta, experienţa şi de ce urmărim de fapt la antrenamente.”, ne-a declarat tânăra.

„Nu este un sport aşa de dur cum pare”

Model în viaţă, dar şi în practicarea kickboxingului, i-a fost tatăl său, Irinel Bădulescu, care a ştiut să se facă remarcat atât pe plan sportiv, cât şi pe plan profesional, fiind unul dintre militarii de nădejde ai Armatei Române, cu misiuni în teatrele de război internaţionale. Chiar dacă, iniţial, şi-a dorit să înveţe doar tehnici de autoapărare, exemplu părintelui, dublu campion mondial, a determinat-o să-i urmeze paşii. „Nu pot spune că mă simt dezamăgită de ceva în ceea ce priveşte desfăşurarea antrenamentelor şi, chiar dacă sala poate că, la prima vedere, nu pare să fie în cele mai bune condiţii, reuşim cu toţii să ne pregătim conduşi de sensei, care, din fericire, este şi tatăl meu, şi reuşim să avem rezultate impresionante. Am ales să practic un sport de contact, mai exact kickboxingul, pentru că mi-am dorit să ştiu să mă apăr şi pentru că în vremea noastră, pe plan naţional şi internaţional este foarte căutat. Avându-l şi ca exemplu pe tatăl meu, dublu campion mondial, am văzut oportunitatea perfectă să îi urmez într-un fel calea. Nu este un sport aşa de dur cum pare, dacă eşti atent şi receptiv la antrenamente. Accidentări se întâmplă peste tot, trebuie să îţi doreşti să continui şi să îţi găseşti singur motivaţia. Atmosfera din sală este foarte plăcută, suntem serioşi, dar lăsăm loc şi de glume care ne aduc un zâmbet pe buze. Pot spune că asta e datorită maestrului nostru, care diversifică antrenamentele, astfel încât să nu ne plictisim.”, ne-a mai mărturisit Issis Maria. Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK