Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Stadionul Jiului din Petroşani poartă numele musceleanului Petre Libardi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 649

Consiliul Local al municipiului Petroșani a votat, în ședința din luna iunie a acestui an, schimbarea denumirii stadionului „Jiul”. S-a decis, astfel, ca arena să poartă numele câmpulungeanului Petre Libardi, fost jucător de legendă la Jiul Petroșani, în perioada anilor 60-70!
În onoarea acestui sportiv de excepție, a cărui carieră sportivă, atât ca jucător, dar și ca antrenor, se confundă, practic, cu o bună parte din istoria clubului sportiv Jiul Petroșani, pe care Petre Libardi l-a slujit din anul 1963, vreme de aproape o jumătate de secol, în anul Centenar al CS Jiul Petroșani, principalei arene sportive a Văii Jiului i-a atribuit numele acestuia. Festivitatea oficială de schimbare a denumirii a avut loc pe 3 august, cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătoarea centenarului clubului Jiul Petroșani (1919-2019). Câmpulungean la origine, Petre Libardi are peste 300 de partide jucate pentru Jiul Petroșani în toate competițiile, din 1963, pe când echipa evolua în Divizia B și se numea Jiul Petrila și până în 1975, când s-a retras. În toată această perioadă, cu Petre Libardi pe teren, Jiul a promovat în Divizia A la sfârșitul sezonului 1965-1966, a jucat finala Cupei României în 1972 (0-2 cu Rapid București) și a cucerit, apoi, în 1974, Cupa României (4-2 cu Poli Timișoara), în ambele finale căpitan de echipă fiind chiar musceleanul. Petre Libardi a jucat 239 de meciuri și a marcat 46 de goluri pe prima scenă a fotbalului românesc. Cel mai bun sezon al său a fost 1967-68, cu 11 goluri în 25 de meciuri. De asemenea, el a jucat în Cupa Cupelor dubla cu Dundee United (0-3 și 2-0), fiind căpitan de echipă, iar în 1976 a jucat finala Cupei Balcanice cu N.K. Rijeka din fosta RSF Iugoslavia (1-0 si 1-4). Petre Libardi  a fost şi antrenor al echipei Jiul în Divizia A și apoi președinte de club. S-a stins din viață pe 14 august 2005, la vârsta de 63 de ani. Din 2001, el deține titlul de “Cetățean de Onoare” al municipiului Petroșani. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK