Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Campionatul European de Lupte de la Bucureşti Astăzi, vor intra în luptă şi tricolorii de la greco-romane

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 447

Peste 600 de sportivi din 40 de ţări vor participa la Campionatele Europene de Lupte de la Bucureşti, în perioada 8-14 aprilie, competiţie la care România va alinia 30 de sportivi, câte zece la fiecare stil. Printre aceştia se numără şi Mihai Mihuţ, campionul european en-titre la greco-romane, categoria 63 kg, dar şi musceleanul Vlad Mariea. Luptătorii tricolori de greco-romane vor intra pe salteaua de luptă continentală astăzi, iar emoţiile vor fi foarte mari pentru elevii antrenorilor Anton Arghira şi Petre Cărare.

Competiţia, deschisă de un meci demonstrativ dintre Ştefan Rusu şi Andrzej Supron

Cea de-a 70-a ediţie a Campionatelor Europene de Lupte a luat startul, luni, în Sala Polivalentă din Bucureşti. Campionatele Europene de Lupte de la Bucureşti au fost deschise de un meci demonstrativ inedit. Ştefan Rusu, cel mai bun luptător român din istorie, acum antrenor, l-a înfruntat pe polonezul Andrzej Supron, în reeditarea finalei europene din urmă cu 40 de ani. Ambii sunt trecuţi bine de 70 de ani, dar nu s-au dat în lături de la nimic. „Fără show nu se poate face o demonstraţie. El are 76  de ani, eu am 73… unii se plictisesc şi noi vrem să ne luptăm”, a declarat Rusu la final. Ştefan Rusu este considerat cel mai bun luptător român din istorie, având în palmares nu mai puţin de 22 de medalii olimpice, mondiale şi europene. Între ele regăsim un titlu olimpic, două medalii de aur la Campionatele Mondiale şi cinci medalii de aur la Campionatele Europene. În 1979, tot la Bucureşti, Ştefan Rusu îşi trecea în cont al doilea titlu european, după o luptă cu Supron. 

Un an mai târziu, românul avea să câştige finala olimpică de la Moscova, tot în faţa polonezului. Revenind la ediţia din acest an, luptătorii de la greco-romane vor debuta astăzi în competiţie, printre aceştia aflându-se şi musceleanul Vlad Mariea, legitimat la Clubul Steaua Bucureşti, dar şi campionul en-titre, de anul trecut, Mihai Mihuţ, medaliaţii cu argint la europenele under 23 din acest an, Lenard Berei, Răzvan Arnăut, Mihai Tiţa, cât şi Alin Alexuc, care, împreună cu antrenorii Anton Arghira şi Petre Cărare, aşteaptă cu nerăbdare să intre pe salteaua de întrecere. 

Anul acesta, Mihai Mihuţ, campionul european de seniori şi Under 23, din anul 2018, va urca în categoria 67 kg, categorie olimpică ce îi poate asigura şi calificarea la Jocurile Europene de la Minsk.

Obiectivul Federaţiei: obţinerea a 3-4 medalii

Obiectivul Federaţiei Române de Lupte pentru această competiţie este obţinerea a 3-4 medalii. Este pentru a doua oară când România găzduieşte Campionatele Europene de Lupte pentru seniori, după ediţia din 1979. Acum 40 de ani, luptătorii români cucereau 10 medalii, aur prin Alexandru Constantin (48 kg), Ştefan Rusu (68 kg), Ion Draica (82 kg), argint prin Nicu Ginga (52 kg), Roman Codreanu (+100 kg), bronz prin Petre Dicu (90 kg) şi Andrei Vasile (100 kg) la greco-romane, unde a ocupat primul loc pe naţiuni, argint prin Aurel Neagu (57 kg) şi bronz prin Aurel Rentea (48 kg) şi Vasile Puşcaşu (100 kg), la lupte libere. 

Lotul de lupte greco-romane - antrenor Anton Arghira: Florin Tiţa (categoria 55 kg), Virgil Munteanu (categoria 60 kg), Mihai Mihuţ (categoria 63 kg), Alexandru Solomon (categoria 67 kg), Ilie Cojocari (categoria 72 kg), George Vlad Mariea (categoria 77 kg), Adrian Agache (categoria 82 kg), Ionuţ Caraş (categoria 87 kg), Dorin Constantin Pârvan (categoria 97 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (categoria 130 kg). Alex Barbu

 

The most visited gambling websites in The UK