Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Spectacolul pe patru roţi a luat sfârşit! Câştigătorul Trofeului Câmpulung Muscel este Bogdan Cuzma

Multithumb found errors on this page:

There was a problem to process image images/images2/ziar/2018/2320/3.jpg image/jpeg
There was a problem to process image images/images2/ziar/2018/2320/3.jpg image/jpeg

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_0.jpgUn show de-a dreptul spectaculos a avut loc, timp de două zile, la Câmpulung. Clubul Sportiv Brothers Motor Sport a organizat, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel, al Primăriei Lereşti şi al Consiliului Judeţean Argeş, Trofeul Câmpulung Muscel 2018. Evenimentul automobilistic contează ca etapa a VII-a în cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Pasionaţii de maşini de mare putere au făcut un adevărat spectacol pe traseul Lereşti - Voina, iar vedetele TV Dani Oţil şi Marian Andrei, multiplul campion Mihai Leu, campionul argeşean la raliuri Valentin Porcișteanu, Paul Andronic, Bogdan Cuzma, Lucian Răduţ, Andrei Dumitrescu, Costi Stratnic, Florin Tincescu au fost câteva nume din lista extrem de puternică a celor peste 80 de piloţi, care au luat startul la Trofeul Câmpulung Muscel 2018. Duminică, în ultima zi de competiţie, s-au stabilit şi câştigătorii. Pe locul III s-a clasat Silviu Dumitrescu, pe locul II, Andrei Dumitrescu, iar pe locul I, Bogdan Cuzma. Atât zilele de concurs, cât şi festivitatea de premiere au făcut ca Municipiul Câmpulung să aducă sute de spectatori iubitori de spectacol pe patru roţi. 

Evenimentul a debutat cu o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi atât organizatorii, cât şi administraţia locală. Primarul Liviu Ţâroiu a vorbit despre situaţia în care se află concursul, din cauza lucrărilor din Piaţa Primăriei. „Chiar dacă, acum, centrul oraşului este în reabilitare, sunt convins că vor fi mulţi câmpulungeni, care vor veni să vadă maşinile de concurs. Este foarte important că, iată, Câmpulungul menţine tradiţia sportului cu motor la cel mai înalt nivel. Poate că, într-un viitor cât mai apropiat, această etapă de viteză în coastă se va muta şi pe traseul de la Mateiaş, unde este o altă expunere. Eu sunt convins că vom avea parte de un spectacol deosebit, pentru că vremea se anunţă frumoasă şi ştiu că vor veni foarte mulţi oameni pe traseu. Îi felicit pe organizatori.”, a precizat primarul Liviu Țâroiu.

A avut dreptate, deoarece vremea superbă de sâmbătă a adus mulţi spectatori la manşele de antrenamente cronometrate. Şi au avut ce vedea, pentru că cei mai buni piloţi din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă au făcut spectacol pe traseul de pe drumul judeţean Lereşti-Voina. 

Valentin Porcişteanu, The Showman

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_8.jpgCel mai aşteptat pilot a fost Vali Porcișteanu, care nu şi-a dezamăgit fanii, producând un adevărat show la urcare, dar, mai ales, la coborâre. „De fiecare dată când am venit la Trofeul Câmpulung, am fost impresionat de marea de oameni care m-au înconjurat, mai ales la spectacolul oferit în dreptul capului de pod. Am decis ca, anul acesta, să concurez. Va fi puţin diferit, pentru că, până acum, eu nu mă concentram să scot cei mai buni timpi, cum o făceau ceilalţi colegi, mă interesa să merg cât mai spectaculos. Aş spune că pentru mine cea mai tare cursă va rămâne tot la coborâre, pentru că oamenii se aşteaptă să fac spectacol şi nu îi voi dezamăgi. Pentru mine, această coborâre de la Trofeul Câmpulung este mai tare decât orice etapă de Viteză în Coastă din Campionatul Naţional.”, a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, campionul naţional la raliu Valentin Porcişteanu.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_9.jpgSpectacolul total a fost oferit de demonstrațiile de virtuozitate ale lui Valentin Porcişteanu. Campionul naţional la raliuri a decis să meargă din postura de forlighter şi s-a ţinut de promisiune, oferind un show total la fiecare coborâre. Un spectacol deosebit au oferit şi defilările celebrelor ARO IMS şi ale piloților de la rallycross.

Cuzma a dominat în prima zi

 Sâmbătă, au avut loc recunoaşterile în teren, urmate de antrenamentele cronometrate pentru manşele I, II şi III. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_2.jpgCampionul absolut din 2016 la viteză în coastă, Bogdan Cuzma, a fost cel mai rapid în manşele de recunoaşteri, cât şi în antrenamentele din prima zi la Trofeul Câmpulung. La volanul unui Mitsubishi Lancer Evo 9, Cuzma a avut o singură sincopă, sâmbătă, când a obţinut al nouălea timp, însă, în cele trei manşe de recunoaşteri, dar şi în cele două manşe de antrenamente, pilotul a urcat cel mai rapid traseul, fiind cronometrat cu 01.28,072 chiar în ultima manşă, stabilind cel mai rapid timp al zilei. Diferenţa dintre el şi Andrei Dumitrescu, pilotul de pe Tatuus, a fost de mai puţin de 700 de miimi, urmat de Silviu Dumitrescu (pilot pe Osella) şi Emil Nestor (pilot pe SR8 V8). Campionul naţional en-titre şi câştigătorul de anul trecut, Paul Andronic, a reuşit al cincelea timp al zilei: 01:29:572, iar actualul lider, Lucian Răduţ a fost cronometrat cu 01:30:798. Favoritul muscelenilor, Costi Stratnic, pilot pe Dacia STTC, a ieşit pe locul 7 în prima zi, iar în top 10 s-au mai clasat Mihai Leu, Călin Fagadar şi Dani Oţil. 

Duminică dimineaţa, au fost programate ultimele două manşe de recunoaşteri, iar la ora 12:00 s-a dat startul primei manşe de concurs, urmată imediat de manşa a doua, unde s-au stabilit şi câştigătorii. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_10.jpgFestivitatea de premiere a participanţilor a avut loc în Piaţa Primăriei, în prezenţa primarului Liviu Ţâroiu, a viceprimarului Mărgărin Blidaru, Iulian Nicolaescu, iniţiatorul şi sufletul concursului, a Consiliului Judeţean Argeş şi a Prefecturii, precum şi a consilierilor locali şi judeţeni. 

„Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în această poveste frumoasă, care devine tradiţie în municipiul nostru. Alături de noi au fost concurenţii care au făcut spectacol, voluntarii de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, cei care ne-au ajutat şi la concurs şi la premiere şi cărora, în timp, le vom preda ştafeta. Ne bucurăm că vremea a ţinut cu noi şi că a ieşit bine.”, a declarat Iulian Nicolaescu, la festivitatea de premiere. 

Primele premii au fost acordate de directorul concursului, Florin Calagea. Este vorba despre premierea maşinilor de securitate, câştigate de Lucian Vişan, Dorin Banciu şi, mai ales, Valentin Porcişteanu, cel care a realizat un adevărat spectacol, aşa cum şi-a propus încă de la început. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_4.jpg

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Cătălin Nicolaescu, fratele lui Iulian Nicolaescu şi cel de-al doilea om fără de care Trofeul Câmpulung nu ar avea acelaşi sens, a făcut premierea participanţilor din partea federaţiei, cei care au întreţinut atmosfera între manşele de concurs. Aceştia au fost: Alexandru Talianu, Mihai Berbecaru, Gheorghe Alexandru, Ciprian Drăguşanu, Adrian Rizoiu, Radu Băcârcel şi Gheorghe Ticuţă. 

La ediţia de anul acesta, cupa „King of the Hill” a fost oferită pilotului cu cea mai rapidă urcare din manşele de concurs. Cupa poartă, simbolic, numele „Valentin Banciu”, în memoria marelui campion care a trecut la cele veşnice. Premiul a ajuns anul acesta la Andrei Dumitrescu. 

Pentru implicarea de fiecare dată la acest eveniment, Emil Hagi, iniţiatorul şi sufletul Muzeului Automobilului Românesc, a fost premiat de Clubul Organizator. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_7.jpgDaniel Ciprian Lupu, primul pilot profesionist cu dizabilităţi, a avut şi el parte de o premiere specială, primind titlul de la directorul organizatoric Cristian Otobîcu. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_6.jpgCel mai important podium a fost cel de la Trofeul Câmpulung. Premierea a fost făcută de primarul Ţâroiu, cel care, atunci când a urcat pe scenă, a primit o plachetă din partea Clubului Brothers Motor Sport şi a ţinut să transmită câteva cuvinte în faţa spectatorilor, dar mai ales a concurenţilor. „Felicitări tuturor participanţilor, bravo învingătorilor şi, încă o dată, felicitări celor care s-au ocupat de realizarea acestui concurs. Este cu adevărat o muncă. Pentru asta, îi felicit pe cei doi fraţi, pentru tot ceea ce fac. La Câmpulung, se va desfăşura aceasta etapă ani la rând de aici încolo. Mulţumesc tuturor câmpulungenilor care au participat la această probă şi cred că anul acesta am avut cea mai bună audienţă.”, a transmis primarul Liviu Ţâroiu. 

3.jpgA urmat marea premiere, mult aşteptată de toţi cei prezenţi. Bogdan Cuzma a câştigat Trofeul Câmpulung Muscel 2018, iar titlul în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop se va decide în octombrie, la Poiana Braşov. Pilotul, în vârstă de 28 de ani, a dominat prima zi de recunoaşteri, sâmbătă, iar, duminică, a obţinut cel mai bun timp în prima manşă de concurs, iar la a doua manşă a obţinut timpul III. La prima urcare a fost cronometrat cu 1:27,642 şi la a doua cu 1:28,960, el cumulând în total 02:56,602, victoria fiind prima stagională din anul 2018. Podiumul a mai fost ocupat, pe locul II, de Andrei Dumitrescu, iar pe locul III, de fratele său, Silviu Dumitrescu. Andrei Dumitrescu a reuşit să preia şi poziţia de lider în clasamentul general Open în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, competiţie programată pe 13-14 octombrie, la Poiana Braşov. 

Un alt moment important a fost invitaţia piloţilor şi a spectatorilor de a participa la o acţiune caritabilă dedicată Centrului de zi „Bambi” din Câmpulung. Copiii de la Centrul de zi se vor bucura de facilităţile oferite de noi dotări pentru bucătăria centrului. 

Partenerii Trofeului Câmpulung Muscel 2018 au fost: Primăria Municipiului Câmpulung, Consiliul Judeţean Argeş, SILDVB, Primaria Comunei Lereşti, Direcţia Pentru Tineret şi Sport Argeş, Pentarom, Paeonia Distribution, DEC Clinică Dentară, Pasteur Caroseria, Nexus Auto, Materom, Kilicom, Magic Safe Security, iar partenerul tehnic al competiției: VOLVO. 

The most visited gambling websites in The UK