Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A treia ediţie a „Maratonului Iezer-Păpuşa Trail Race”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 772

 

Sâmbătă, concurs de alergare montană

La sfârşitul săptămânii, Muscelul va fi gazda celei de-a treia ediţii a „Maratonului Iezer-Păpuşa Trail Race”, eveniment susţinut de Asociaţia Tourmount. Această competiţie are ca scop cunoaşterea şi promovarea zonei montane Iezer-Păpuşa, precum şi testarea propriilor performanţe ale sportivilor amatori şi profesionişti de alergare montană. La fel ca la ediţia anterioară, locul de desfăşurare şi startul competiţional este Cabana Voina, situată chiar la poalele munţilor Iezer-Păpuşa.

Această a treia ediţie, care se va derula între 28 şi 29 septembrie 2018, are trei trasee de concurs: 

8Cross - traseul Găinaţul Mare, cu o lungime de 10 kilometri. Se pleacă de la Cabana Voina, se urcă pe Valea Largă spre Găinaţul Mare, se coboară în şaua Argeşel, crucea Domnişanului şi înapoi pe Valea Largă, până la Cabana Voina. Baremul pentru acest traseu este de aproximativ trei ore.

8Semimaraton - traseul Păpuşa - Plaiul lui Pătru, cu lungimea de 24 kilometri. La fel, se dă startul de la Cabana Voina şi se urmează traseul de la cross până la căsuţa Găinaţul Mare. Se urcă pe Valea Largă, prin pădure, până în golul alpin, până la fosta staţie meteo, continuându-se lent prin Şaua Grădişteanu. Urmează urcarea spre Vârful Păpuşa, Spintecătura Păpuşii, platoul Tambura, Frăcea, până la izvorul din Plai. Urmează coborârea pe Plaiul lui Pătru, până la stâna din Plai, se intră în pădure pe un drum forestier, până în drumul Voina-Cuca, în spatele microcentralei electrice. Pentru acest traseu s-a stabilit un timp aproximativ de opt ore.

8Maraton - Potcoava - Iezer - Păpuşa, cu o lungime de 44 kilometri. Se va pleca din acelaşi punct comun, pe Valea Largă către Vârful Găinaţul Mare. De aici, se continuă traseul prin Şaua Grădişteanu, pe la Bordei, spre Vârful Păpuşa. Din Spintecătura Păpuşii se urcă în Vârful Tambura şi se continuă pe platou prin Vârful Frăcea, până la izvorul din Plai. Urmează Vârful Bătrâna, Vârful Piscanu, Vârful Roşu şi Vârful Iezerul Mare. Se coboară pe Piciorul Iezerului, spre Crucea Albastră, Gura Cătunului şi se reia urcarea prin Jepi, spre refugiul şi lacul Iezer, până la Crucea Ateneului; şi se trece prin Vârful Cătunul, coborându-se pe Culmea Văcarea, până la stâna şi apoi la Cabana Voina. Baremul de timp stabilit este de 11 ore.

Câştigătorii vor primi diplome, trofee, o sumă de bani, vouchere, produse sportive, dar va fi şi tombolă. După competiţie, toţi participanţii vor fi invitaţi la bulzul tradiţional, unde se vor primi şi produse de la Cofetăriile „Iepuraşul” şi „Un Băiat şi o Fată”, sucuri de la Profructta şi produse lactate Brădet.

Până la finele săptămânii trecute, aproape 150 de sportivi şi-au anunţat participarea la cele trei etape ale concursului de alergare montană de sâmbătă, 29 septembrie 2018. „E.M.” 

 

The most visited gambling websites in The UK