Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Concurs de escaladă la Dâmbovicioara

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 541

 

Sâmbătă, 23 iunie 2018, între orele 10.00 şi 15.00, în zona Cheile Dâmbovicioarei se va desfăşura cea de-a şasea ediţie a Concursului de Escaladă Memorialul „Bebe Nistorescu”, organizat de Consiliul Judeţean Argeş, în coordonarea Salvamont Argeş, parte a proiectului de promovare „Zona montană a Argeşului şi Muscelului - diversitate şi unicitate în România” - anul V de sustenabilitate.

Sportivi din cluburi de alpinism din toată ţara îşi vor testa îndemânarea pe cele 12 trasee de escaladă - cu diferite grade de dificultate - pregătite pe teritoriul Parcului Naţional Piatra Craiului, în memoria alpinistului Bebe Nistorescu. 

Concursul de escaladă „Memorial Bebe Nistorescu” este o reuniune a căţărătorilor din întreaga ţară şi are drept scop valorificarea potenţialului deosebit pentru practicarea escaladei sportive în zona Cheile Dâmbovicioarei, prin amenajarea de rute noi, reamenajarea rutelor vechi şi promovarea zonei. Competiţia are trei grade de dificultate: uşor, mediu şi dificil, pentru toate categoriile de participanţi, şi se va desfăşura doar pe traseele amenajate special pentru această competiţie. Traseele sunt încadrate în 3 paliere de dificultate: 4 trasee uşoare, 4 trasee medii şi 4 trasee dificile.

La acest concurs poate participa orice persoană, indiferent dacă este înscrisă sau nu într-un club sau asociaţie sportivă. Înscrierile se fac în limita a 100 de concurenţi, pentru 4 categorii de participanţi: adulţi (masculin şi feminin), juniori (masculin şi feminin).

Practicarea escaladei sportive presupune asumarea unor riscuri. În cazul în care practicanţii nu cunosc, nu respectă sau ignoră normele de securitate specifice acestui sport şi modalitatea de asigurare a coechipierului sau de parcurgere a traseelor de escaladă sportivă în maniera „cap de coardă”, îşi asumă în întregime responsabilitatea, conform normelor eticii de concurs şi a prezentului regulament. Participanţii la acest eveniment, care au împlinit vârsta de 18 ani, îşi asumă pe propria răspundere aceste riscuri. În cazul minorilor, participarea este permisă doar cu acordul scris al părinţilor sau a tutorelui legal sau sub supravegherea acestora ori a unui antrenor care este împuternicit de către aceştia. 

Bebe Nistorescu şi-a pierdut viaţa în anul 2009, ca urmare a unui atac de cord, în timp ce pregătea trei tineri alpinişti din Piteşti în Munţii Rodnei. Avea doar 54 de ani, o vârstă la care împătimiţii muntelui sunt încă în putere şi-şi fac planuri de viitor pentru atingerea de noi obiective, pe trasee pe care nu au ajuns să le străbată până atunci. A.B.

The most visited gambling websites in The UK