Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Olimpiada Gimnaziilor la Tetratlon, la LPS

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 557

b_400_250_16777215_10_images_2277_tetratlon.jpgSâmbătă a fost o zi despre tetratlon la Câmpulung. Liceul cu Program Sportiv din municipiu a fost gazda Olimpiadei Gimnaziilor la tetratlon - faza regională. Este al doilea an când Comitetul Sportiv Olimpic Român decide ca această competiţie să se organizeze la LPS. 

Elevi de gimnaziu din Argeş, Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman au participat la competiţia care, an de an, îi scoate în evidenţă pe cei mai buni sportivi şi le deschide şansa către participarea la naţionale. 

Încă de la şedinţa tehnică, oaspeţii au fost încântaţi de pregătirea gazdelor. Aici, Daniela Ionescu, reprezentant al Comitetului Olimpic Sportiv Român, a dăruit, din partea comitetului, câte două echipamente tuturor participanţilor la concurs. 

Elevii, împărţiţi pe echipe, au avut de susţinut, atât în sală, cât şi pe terenul stadionul instituţiei, următoarele probe:

*60 mp - fete; 60 mp - băieţi;

*săritura în lungime fete, urmată de cea la băieţi;

*aruncarea mingii oină la băieţi, apoi la fete;

*800m fete / băieţi : echipele 1-2/3-4 clasate;

Punctajul s-a făcut pe echipe, iar cei care au cumulat cele mai multe puncte au fost desemnaţi câştigători. Din Argeş, echipa care a reprezentat judeţul a fost LPS Viitorul Piteşti, echipă care, încă de la primele probe, a reuşit să obţină punctajul maxim, ţinând scorul până la finalul competiţiilor şi, astfel, fiind declaraţi câştigătorii Olimpiadei Gimnaziilor la Tetratlon, faza regională, urmând să participe la faza naţională. 

Rezultatele finale sunt următoarele:

Locul I: LPS „Viitorul Piteşti” - 2125p; 

Locul II: Şcoala Gimnazială Coreşi - Târgovişte - 1792p;

Locul III: Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina - 1634p;

Locul IV: Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede  - 1615p;

Pentru Liceul cu Program Sportiv este o bucurie ca această activitate să se petreacă în incinta instituţiei de învăţământ, asta deoarece pregătirea cadrelor didactice şi a elevilor se face altfel la Câmpulung, când vine vorba de sport, faţă de alte oraşe, LPS fiind unul dintre cele mai vechi licee de profil din ţară.

„Am înţeles că a fost dorinţa inspectorilor. Cei din judeţele care au participat anul trecut au fost atât de încântaţi de organizarea noastră, aşa încât au cerut ca şi anul acesta să se desfăşoare aici. Ne bucură mult. Am încercat să venim şi cu ceva nou, să împletim şi performanţa, şi educaţia fizică, şi distracţia, ne ajută şi vremea…”, ne-a declarat Daniela Păcioanu, directorul Liceului cu Program Sportiv Câmpulung. De asemenea, organizatorii mai speră ca şi la anul competiţia să se desfăşoare tot în incinta Liceului cu Program Sportiv. 

 

The most visited gambling websites in The UK