Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sălile de sport ale şcolilor vor fi închiriate, după ore, câmpulungenilor amatori de mişcare

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 893

 

Potrivit anunţului lansat în spaţiul public de trei dintre consilierii locali liberali, se pregăteşte o hotărâre la nivelul municipiului, prin care se urmăreşte închirierea sălilor de sport ale unităţilor de învăţământ câmpulungenilor, tineri şi mai puţin tineri, care vor să practice diferite activităţi cu caracter sportiv. Municipiul nu oferă nicio posibilitate de relaxare locuitorilor care-şi cheltuiesc banii în scop de recreare la Piteşti şi Mioveni. Pirn urmare, au gândit liberalii, măcar puţinele spaţii care există pe teritoriul Câmpulungului să fie la dispoziţia publicului larg, care a depăşit de mult vârsta şcolară.

Aşa cum sunt puţinele baze acoperite sau neacoperite, la care plătitorul de taxe şi impozite nu are acces în prezent. Altfel spus, să fie compensată prin punerea în folosinţă a terenurilor existente, restricţionate publicului, reducerea la jumătate a alocării din bugetul local pentru capitolul Sport. „Sănătatea este primordială pentru fiecare cetăţean al Câmpulungului, lucru care poate fi realizat prin mişcare, spunea consilierul Cristi Creţu, profesor de Educaţie Fizică şi Sport. Vreau să fac o remarcă personală. Văd toate terenurile cu lacăt la porţi. Ne întrebăm: oare, unde pot copiii noştri să facă sport? Pe vremea noastră, terenurile erau la dispoziţia cetăţeanului. O să facem un demers pentru acest aspect, ca să reuşim, împreună cu directorii de unităţi şcolare, să pună la dispoziţia copiilor, cetăţenilor, aceste amplasamente, să se mişte în permanenţă şi fără niciun fel de îngrădire. Cred că şi pentru sălile de sport - am avut o discuţie recentă pe acest subiect -, în afara orelor de şcoală, care sunt prioritare şi atunci trebuie să fie în competenţa celor care le administrează, să se găsească modalităţi certe, pentru a fi utilizate de doritori.”

Colegul său de partid, Ionel State, a precizat că discuţia cu primarul Liviu Ţâroiu pe acest subiect a avut loc, dar pentru concretizarea ideii este nevoie de o hotărâre de Consiliu. „O vom da sigur, pentru ca sălile de sport să fie închiriate şi să fie puse la dispoziţia tuturor celor care vor să facă mişcare. La ora actuală, sălile de sport sunt la mâna directorilor, dar ele sunt ale municipiului Câmpulung. E clar că trebuie să le punem la dispoziţia câmpulungenilor. Am avut o discuţie şi despre un proiect mai vechi al nostru, ca în Vişoi, lângă Şcoala 7, să se facă o sală de sport. Avem promisiunea că s-a luat în calcul şi că se va face un studiu. Acea sală este cu o adresabilitate foarte mare, ştim bine că Vişoiul este cel mai mare cartier al Câmpulungului.”, a conchis Ionel State.               

 

The most visited gambling websites in The UK