Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Musceleanul Dragoş Bolbose, antrenorul lotului naţional de cadeţi şi juniori, la Judo

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1550

b_400_250_16777215_10_images_2239_Clipboard02.jpg

De câteva zile, cadeţii şi juniorii de la lotul naţional au un nou antrenor principal. Federaţia Română de Judo l-a desemnat pe musceleanul Dragoş Gabriel Bolbose să se ocupe de pregătirea sportivilor tricolori. Acesta va colabora cu cei doi secunzi ai săi, piteştenii Marian Teleşman şi Valentin Ioniţă. Bolbose, care este antrenor la Secţia de Judo a clubului CS Dinamo, îl înlocuieşte în funcţie pe piteşteanul Emilian Rabolu, preşedintele Colegiului Central al Antrenorilor.

Dragoş Gabriel Bolbose s-a născut pe 9 iulie 1967, la Câmpulung. Şi-a început cariera sportivă în Judo în 1981, la Clubul Sportiv „Muscelul” Câmpulung, unde a stat până în 1983, când s-a transferat la Dinamo Bucureşti, unde este şi în prezent.

De-a lungul carierei sportive, s-a clasat pe locul I la Campionatul European din Polonia (1987), pe locul III, la aceeaşi competiţie, ţinută în Austria (1986), a fost de şase ori campion naţional, medaliat cu aur la Campionatele Balcanice, şi s-a clasat de multe ori pe primele trei locuri la Cupele Mondiale. 

Din 2005, este antrenor emerit, iar sportivii pe care i-a antrenat au fost medaliaţi la Campionatele Mondiale, Europene sau Naţionale.

Dragoş Gabriel Bolbose a fost elevul lui sensei Lucian Duţă, fiind singurul judoka român calificat la Jocurile Olimpice de la Seul, din Coreea de Sud, din 1988. Aşa cum povestea sensei Lucian Duţă, Bolbose nu a putut ajunge acolo, deoarece federaţia de specialitate a considerat că nu este oportună participarea unui singur sportiv, motiv pentru care a fost lăsat acasă, nefiind sprijinit financiar. 

The most visited gambling websites in The UK