Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Performanţa militarilor eroi, recompensată Muscelenii de la Invictus Games, premiaţi de Liviu Dragnea

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1333

 

b_400_250_16777215_10_images_2224_Clipboard05.jpgDelegaţia României, din care au făcut parte şi muscelenii Ionuţ Butoi, Costinel Slăniceanu şi Irinel Matei, a fost primită luni, 2 octombrie, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi a altor oficialităţi ai MApN, Statul Major General şi ai Parlamentului. „Sunt foarte emoţionat, pentru că am onoarea şi oportunitatea să vă pot felicita, pentru că ne arătaţi tuturor, tuturor românilor, că continuaţi să luptaţi. Aţi luptat pentru România şi în teatrele de operaţii şi luptaţi şi acum, ca sportivi, pentru această ţară şi e bine să fiţi un exemplu pentru toţi românii, pentru toţi sportivii români, pentru toţi tinerii, pentru toţi copiii, pentru noi toţi, fiind un exemplu de curaj, de mândrie şi de dragoste de ţară.”, a spus preşedintele Camerei, care le-a înmânat sportivilor câte o diplomă şi un cadou, un ceas cu inscripţia Parlamentului României. 

Totodată, Dragnea a spus că i-a cerut premierului să modifice legislaţia în vigoare, astfel încât membrii Invictus Team România să poată fi asimilaţi celorlalţi sportivi, care reprezintă ţara peste hotare la competiţii. „Am rugat Guvernul să modifice o Hotărâre de Guvern existentă ca să adauge şi pentru o dumneavoastră o categorie de sportivi, pentru a putea beneficia de premii: 20.000 (n.r. lei) premiul I, până la 5.000 - locul 6.”, a completat Dragnea. În urma modificării legislaţiei existente, câştigătorii locului I ar urma să primească 20.000 de lei, cei care au obţinut locul doi - 15.000 de lei, locul trei - 12.000 de lei, locul patru - 9.000 de lei, locul cinci - 7.000 de lei şi locul şase - 5.000 de lei. Şi militarii care s-au înscris în competiţie, dar nu au obţinut un loc fruntaş, vor primi un premiu de 5.000 de lei. Sumele sunt mult mai mici în comparaţie cu cele primite de sportivii care participă la olimpiade (pentru o medalie de aur este acordat un premiu de 70.000 de euro, iar pentru argint şi bronz, între 56.000 şi 42.000 de euro).

Echipa României, care a participat săptămâna trecută la Invictus Games în Canada, la Toronto, s-a întors acasă cu patru medalii, dintre care una de aur la tir cu arcul. Din lotul la tir cu arcul a făcut parte şi plutonierul Ionuţ Butoi, care se deplasează cu un scaun cu rotile şi care s-a declarat mândru că este român şi a putut reprezenta ţara într-o asemenea competiţie. Câmpulungeanul a fost medaliat cu argint la proba individuală şi cu aur la proba pe echipe, la tir cu arcul. „Pe 31 august 2008, am fost accidentat în Afganistan, în urma unei explozii foarte puternice. Şansa mea a fost că suflul m-a aruncat de pe maşina de luptă, iar, în momentul căzăturii, mi-am fracturat coloana. A urmat o perioadă de acomodare. M-am acomodat, m-am resemnat, am zis că asta este, viaţa merge înainte. Chiar dacă aş da timpul înapoi, aş face acelaşi lucru. Sunt mândru că sunt român şi că pot reprezenta România oriunde în lume. Întâi am practicat înotul, am făcut powerlifting şi, între timp, am încercat să trag cu arcul şi mi-a plăcut foarte mult, pentru că se aseamănă cu arma, să spun aşa. Mie, fiind trăgător de elită, mi-a fost mult mai uşor.”, a spus Ionuţ Butoi. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK