Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În faţa a aproape 300 de spectatori, ACS Inter Câmpulung şi Academia Rapid Bucureşti au remizat 1-1

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1493

b_400_250_16777215_10_images_2224_Clipboard04.jpgMeciul din 1993, contând pentru şaisprezecimile de finală ale Cupei României, ARO Câmpulung - Rapid Bucureşti (5-3), a avut corespondent la 24 de ani distanţă! Luni, pe „Municipal”, urmaşe ale acelor formaţii s-au întâlnit într-un amical de gală: Inter Câmpulung - Rapid Bucureşti 1-1 (0-1).

Ideea reeditării meciului de Cupă din urmă cu 24 de ani i-a aparţinut şi a fost pusă în practică de Adrian Troscenco, promotor al altor două super-evenimente fotbalistice organizate în acest an în judeţul Argeş: „Meciul lui Dobrin” la Câmpulung şi „Finala Legendelor” la Piteşti. Acesta a reuşit să aducă acum faţă în faţă actuala echipă a municipiului Câmpulung, ACS Inter, şi continuatoarea tradiţiei vişinii în Giuleşti, Academia Rapid. Timpul ce a trecut a lăsat urme adânci în sufletele suporterilor celor două echipe: ARO Câmpulung s-a desfiinţat în 2004, iar problemele financiare au distrus adevăratul Rapid! În prezent, cele două formaţii evoluează în Liga a IV-a. Evenimentul a început la ora 13.30, cu o conferinţă de presă, susţinută în sala mare a Primăriei Câmpulung. În faţa jurnaliştilor musceleni, prezenţi au fost organizatorul, Adrian Troscenco, reprezentanţii celor două echipe, Fănel Ţâră, Constantin Schumacher, Daniel Niculae (toţi de la Rapid), Cristina Dorcioman (Inter Câmpulung), precum şi şefii administraţiei locale: primarul Liviu Ţâroiu şi viceprimarul Mărgărin Blidaru.

Meci de retragere pentru Ceapraz, Durdun şi Coman

Meciul a consemnat, totodată, retragerea din activitate sau, mai corect spus, recunoaşterea meritelor pentru trei foşti fotbalişti musceleni, care au scris istorie de-a lungul anilor pentru ARO Câmpulung: Alin Durdun, Nicuşor Ceapraz şi Sergiu Coman. Înaintea partidei, cei trei au primit din partea firmei de echipament Joma câte un tricou inscripţionat cu numele lor, numerele purtate pe când evoluau la ARO şi data evenimentului. Cei trei au jucat şi luni după-amiază, fiind titulari în echipa gazdă, dar înlocuiţi, după 15 minute de joc, cu Ţâru, Lazăr şi Ţiculeasa. Lovitura de start a partidei a fost dată de Fănel Ţâră, jucător de legendă al giuleştenilor, care, în 1993, a făcut parte din primul 11 al echipei Rapid care a jucat la Câmpulung. Tot în acel joc, pe teren au fost Alin Durdun şi Sergiu Coman, acesta din urmă fiind, de altfel, cel care a transformat ultimul penalti şi a calificat echipa în optimile de finală.

Galeria Rapidului, din Câmpulung

Academia Rapid a fost susţinută de o mică galerie, formată din câmpulungeni fani ai echipei Rapid! Au fluturat steaguri vişinii, au fredonat cântece cunoscute în galerie, i-au încurajat pe tinerii jucători giuleşteni, dar n-au uitat nici de rivalele Steaua şi Dinamo! Cât priveşte jocul, în faţa celor aproape 300 de spectatori, ACS Inter Câmpulung şi Academia Rapid Bucureşti au remizat 1-1. Oaspeţii au condus la pauză, după reuşita semnată de fundaşul Boian, iar Alexandru Popescu a egalat în partea a doua a jocului cu o bijuterie de gol, marcând cu un şut bine plasat de la peste 22 de metri! Meciul a fost arbitrat de câmpulungenii Cristi Anghelina - Ovidiu Dobrescu, la tuşe, şi Elena Anghelina, la centru.

The most visited gambling websites in The UK