Menu
TRAFIC

Campionatul Naţional de Box, aflat la Câmpulung, a iscat mai mult scandal decât spectacol sportiv!

  • Written by Ana Maria Zărnescu
  • Hits: 2419

b_400_250_16777215_10_images_2023box.jpgÎncepând cu data de 29 septembrie, timp de cinci zile, muscelenii au luat parte la cea de-a XVI-a ediţie a Campionatului Naţional de Box Feminin. S-au înscris participante din toată ţara, inclusiv de la noi din oraş, care au dorit să arate că box-ul nu e un sport dedicat numai bărbaţilor. Ei bine, pe lângă competiţia în sine, pe 1 octombrie, la Restaurantul “Muscelul” a avut loc o şedinţă a reprezentanţilor boxului feminin, unde echipa de conducere a Federaţiei Române de Box îl are pus în frunte pe cel mai mare luptător al ţării, campionul mondial Leonard Dorofei.

Apariţia acestuia a provocat o tabără a antrenorilor contra „Moşului”, cum este poreclit campionul, referitoare la problemele financiare pe care le au antrenorii de box, a căror rezolvare o găseau în Federaţie. „Ştiţi foarte bine situaţia prin care trece Federaţia, cât alergăm să ducem mai departe competiţiile. Acum, căutaţi să daţi cu pietre în Federaţie! Trebuie să avem o perioadă de timp în care putem construi ceva. Dacă mă duc la un om să-mi dea bani, nu, gata, îmi şi deschide uşa. Ştiţi foarte bine că e sfârşit de an. Cine îţi mai dă bani la sfârşit de an? Niciun sponsor! Ca să nu te refuze, îţi spune să vii la început de an.”, a declarat Leonard Doroftei.

Cu toate că preşedintele Federaţiei  a încercat să stabilizeze situaţia, antrenorii nu s-au oprit să-şi spună ofurile. „Pentru noi e destul de greu, o să ne pierdem sportivii, nu avem obiectul muncii, cum să îi mai ţii în sală, dacă ei nu merg la competiţii, dacă ei nu merg la turnee?”, a declarat un antrenor.

Problemele nu s-au oprit aici, tot din lipsa banilor, noua conducere şi Biroul Federal sunt acuzaţi că au preluat Federaţia într-o stare de criză şi au băgat-o mai mult în groapă decât să o ridice din mocirla din care se zbate acum să iasă. La aceste acuze, Leonard Doroftei a precizat că proiectele sale au nevoie de timp şi lucrurile se vor stabiliza, dar, din acest punct, a început luptă de orgolii, a fost o pasare de „pumni” între acesta şi antrenori. Preşedintele chiar a acuzat pe unul dintre selecţioneri că a băgat în ring o fată cu o stare de sănătate precară, învinuindu-l că putea să-i rişte viaţa tinerei. „Ai adus fata la ring, ai băgat-o în ring, ca să iei medalie, e foarte urât ce se întâmplă, am fost informat despre lucru acesta, vom vedea ce o să se întâmple, nu aduci oameni bolnavi să-i omori în ring!”, a replicat Leonard Doroftei.

De mai multe ori, s-a cerut înlocuirea preşedintelui, însă Leonard Doroftei s-a eschivat, aducând la cunoştinţă că acest lucru o să se facă doar în momentul în care o să-şi rezolve problemele. „Vreau să ştiu unde sunt banii, cum s-au cheltuit, unde s-au dus şi cine a cheltuit banii, că nu eu am cheltuit. Dacă am semnat, am semnat planul, conform planului naţional, conform calendarului intern. Eu nu m-am dus să mă distrez, să mă plimb, nu am făcut mese, nu m-am dus în vacanţe pe banii Federaţiei. Vom vedea unde s-au dus banii. Pentru asta am făcut plângere, pentru că vreau dreptate pentru toată lumea din box, nu numai pentru mine.”, a declarat „Moşul”.

Cu toate că a sperat că s-a stabilizat situaţia, antrenorii tot nu au putut trece cu vederea că s-a ajuns la situaţia în care sportivii sunt nevoiţi să plece, pe banii lor, la competiţiile internaţionale. La această acuză, Leonard Doroftei nu şi-a exprimat părerea, preferând să stea cu capul în jos. A preferat să paseze acuza către Biroul Federal. Lăsând la o parte discuţiile care au fost mai mult un scandal, preşedintele s-a întors la premierea care a avut loc pe 2 octombrie, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”, unde s-a ţinut campionatul.

Nici aici n-a avut parte de linişte. Când se aflau în ring Giulia Moldovan şi Veronica Făcăianu, la categoria de 50 kg, cu toate că din afara ringului se observa mai mult dominarea lui Făcăianu, aceasta a pierdut, spre disperarea antrenorului, care a contestat decizia. Acesta i-a cerut „Moşului” să schimbe decizia, dar funcţia nu i-a permis să o schimbe. „Nu am dreptul să schimb decizia, legal, fac ceea ce pot să fac.”, a specificat acesta. Singurul lucru care i-a stat în putinţă a fost să o încurajeze pe pugilista care a pierdut.

Referitor la premiere, pe podium s-a aflat şi câmpulungeanca legitimată la Steaua Bucureşti, Claudia Nechita, la categoria 54 kg, senioare, adăugându-şi în palmares al VI-lea titlu naţional. 

 

The most visited gambling websites in The UK