Menu
TRAFIC

Denisa Dragomir, la Campionatul Mondial de Alergare Montană

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2424

b_400_250_16777215_10_images_2018denisa.jpgLa sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă, 19 septembrie, va debuta Campionatul Mondial de Alergare Montană, care va avea loc în Ţara Galilor. Argeşul va fi reprezentat la acest consurs de câmpulungeanca Denisa Dragomir, legitimată la CSM Piteşti, care va încerca să se claseze pe un loc cât mai bun. Este a cincea întrecere de anvergură mondială la care participă Denisa. Ea a mai luat parte la două campionate mondiale, ca junioară, şi la alte două, ca senioară. Iar, recent, a reuşit să câştige titlurile naţional, respectiv balcanic. 

Într-o conferinţă de presă desfăşurată la Piteşti, sportiva a spus că: „Mă aşteptam să câştig campionatele naţionale şi balcanice, pentru că ştiu ce pot. N-a fost prea greu, pentru că am alergat pe distanţa de doar 9 kilometri, în vreme ce eu alerg frecvent pe distanţe de 20 kilometri sau chiar mai mult. Sper să fac o figură frumoasă la Campionatele Mondiale din Ţara Galilor. Va fi foarte greu, ştiu, mai ales că vor participa şi atlete din ţări africane. Dar sper la o clasare bună”. La Mondialele de anul trecut, din Italia, Denisa Dragomir s-a clasat a 19-a. 

În iunie, câmpulungeanca a câştigat cursa de alergare montană ResegUp, din Italia, cu un nou record al competiţiei, de 2 ore 46 minute şi 52 secunde. Concursul ResegUp este o competiţie de skyrunning (alergare montană) şi s-a desfăşurat în oraşul Lecco. Cursa feminină a fost dominată de Denisa Dragomir, care a alergat 24 de kilometri, traseul având 1.800 de metri diferenţă de nivel, doborând cu aproape două minute vechiul record al competiţiei din Italia. Demn de menţionat e şi faptul că avem de-a face nu doar cu o atletă de excepţie, ci şi cu o fată deşteaptă. Denisa Dragomir a absolvit, la cei numai 23 de ani ai săi, două facultăţi: Educaţie Fizică şi Sport, respectiv Drept. 

The most visited gambling websites in The UK