Menu
TRAFIC

Rușine! Nu sunt banii voștri ca să-i tocaţi cu fotbalul!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3384

b_400_250_16777215_10_images_2016fotbal.jpgÎn situaţia catastrofală în care a fost adus Câmpulungul, un orăşel mizer, subdezvoltat, care nu-şi mai merită de mult statutul de municipiu, fotbalul este un moft. Este ultimul lucru pe care Primăria putea să irosească taxele şi impozitele câmpulungenilor, care asistă şocaţi la uşurinţa cu care aleşii cedează insistenţelor unei asociaţii de a primi finanţare de la bugetul public pentru o activitate de care municipiul n-are nevoie în prezent. Şi, înainte de toate, nu şi-o permite. Consilierii au dat bani o dată, au dat a doua oară - ca numele Câmpulungului să fie făcut de băcănie, nicidecum promovat - şi, spre stupefacţia contribuabililor care plătesc la Primărie ca să se facă ceva bun în localitatea lor, conducătorii se pregătesc să dea şi a treia oară. Şi o valoare colosală, 2,5 miliarde! Fotbalul a fost întotdeauna o activitate obscursă, controversată şi aşa rămâne pentru noi, câmpulungenii, cărora nu ne-a fost prezentat public niciodată pe ce s-au dus banii. Cât iau salarii şi prime jucătorii, cât iau şefii din fotbal şi restul, ci tot ce s-a comunicat a fost grămada de bani împinsă în fotbal. Dacă tot i-a apucat pe aleşi dragul de sport, măcar să-l fi încurajat în rândul tinerilor prin organizarea unui campionat între licee şi tot era o treabă bună: să-i atragi pe adolescenţi către sport, fotbal, dacă asta se doreşte, prin premiile oferite. Dar nicidecum să susţii financiar o echipă, în jurul căreia gravitează atâtea personaje care presează autorităţile ca să obţină miliarde.           

Pe 25 august 2015, Asociaţia Club Sportiv 2015 Câmpulung, prin preşedintele Dorin Horvat Marin, ginerele primarului de la Stoeneşti, preot în comuna condusă de socrul său, a cerut municipalităţii o asociere. Astfel de asocieri se fac exclusiv pentru bani. După ce au finanţat un campionat, turul, cu un miliard, returul, cu 1,1 miliarde de lei vechi, liderii din fotbal s-au învăţat la borcanul cu miere, pe care îl vor mai plin decât la precedentul. Prin urmare, au înşirat repede câteva rânduri pe hârtie cu nevoile pe care le doreau a fi satisfăcute din banii câmpulungenilor şi au dat fuga cu dosarul la „mama răniţilor”, Primăria, de al cărei sac ciuruit de atâţea ţepe, culminând cu „Armaghedonul” investiţiilor în Câmpulung, Kretzulescu, trag toţi în toate direcţiile. S-au înfipt în grămada „pomanagiilor” care promovează municipiul conducătorii echipei de fotbal, care nu vor decât 2,5 miliarde! Pentru ce, aflaţi în continuare. 

Sub pretextul că echipa activează la nivelul Ligii a III-a şi că a fost susţinută de la înfiinţare de Consiliul Local Câmpulung - de parcă era obligat s-o finanţeze cât funcţiona, dacă a ajutat-o la început - fotbaliştii au cerut şi cer în continuare asocierea, ca să obţină suma de la buget. „Asocierea (...) reprezintă doar o parte din bugetul necesar unei echipe de Liga a III-a.”, îşi motivează demersul preşedintele Dorin Horvat Marin, după care enumeră ce cheltuieli are ACS Muscelul 2015 Câmpulung, fără a preciza şi cuantumul în dreptul fiecărei categorii. Fiind la al doilea campionat la care ia parte echipa, clar lucru, puteau fi menţionate valorile consumate de salarii, prime, întreţinere ş.a.m.d. la precedentul. Asta ca să ştie şi contribuabilul din ai cărui bani este susţinută distracţia cu fotbalul cu cât sunt plătiţi jucătorii, staff-ul tehnic, conducerea, etc.   

În locul unui material „beton”, Horvat a prezentat o fiţuică bună de azvârlit la coşul de gunoi, pentru superficialitatea (deloc întâmplătoare) cu care a fost întocmită. Se precizează în adresă că asociaţiei îi trebuie 260.000 lei, adică 2,6 miliarde lei vechi, pentru: salariile jucătorilor, salariile staff-ului tehnic, salariul maseur-ului, salariile conducerii administrative, prime de joc pentru jucători şi staff-ul tehnic, cheltuieli cu transportul zilnic al jucătorilor din localităţile limitrofe, cheltuieli de închiriere şi amenajare a spaţiului destinat exclusiv clubului, întreţinere a echipamentului de joc şi antrenamente, întreţinere a materialelor ajutătoare. Total, 260.000 lei, suma reprezentând, aşa cum am precizat, cheltuielile ACS Muscelul 2015 Câmpulung. 

Urmează o a doua categorie de cheltuieli, care, potrivit documentului pus la dispoziţia fiecărui ales, ar urma să fie suportate de Consiliul Local. Este vorba despre costurile ridicate de: taxe FRF, vize FRF, penalităţi, transferuri, legitimări, acordare carduri identitate profesională, cantonamente pregătire centralizată, cantonament în preziua jocului, echipament joc, echipament antrenament, materiale sportive ajutătoare procesului de pregătire, masă şi cazare pentru sportivii din alte localităţi, transport şi cheltuieli de organizare a jocurilor (arbitraj, asistenţă medicală prin închirierea ambulanţei şi furnizare servicii de către staff-ul medical autorizat, medicamentaţie, vitaminizare). Total estimat - 250.000 lei. 

Aşadar, 2,5 miliarde, pe care fotbaliştii trag nădejde că le vor obţine din bani publici. După primirea cererii de la preşedintele asociaţiei, Serviciul Juridic a întocmit raportul, semnat de viceprimarul Liviu Ţâroiu şi jurista Emiliea Ilie, prin care Consiliului Local i s-a propus asocierea cu Asociaţia Club Sportiv Muscelul 2015 Câmpulung, în vederea susţinerii şi sprijinirii activităţii fotbalistice a echipei în turul şi returul campionatului 2015-2016, Liga a III-a. Contribuţia municipalităţii - căci în acest scop apelau fotbaliştii la mila publică - urma să fie stabilită de consilierii municipali.

Deşi voiau să pună mâna pe o sumă enormă, 2,5 miliarde, cu un material „subţirel”, liderii locali din fotbal nu s-au sinchisit să prezinte aleşilor clarificările cerute de aceştia, evident, legate tot de cheltuieli. Neprimind explicaţiile solicitate, cererea asociaţiei a fost scoasă de pe ordinea de zi a şedinţei de la finele lunii august, dar, probabil, va fi reintrodusă în dezbatere în septembrie. Asta deşi capii fotbalului trebuiau trimişi la plimbare, să caute fonduri la privat, ca să-şi satisfacă aroganţa. Dacă aleşii nu îndrăznesc, atunci le-o spunem în numele celor mâhniţi de risipa făcută de gestionarii banului public: Ajunge! Sunt banii câmpulungenilor, din taxe şi impozite, cei pe care îi prăpădiţi pe fotbal! Nu sunt banii voştri! Ruşine!

The most visited gambling websites in The UK