Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ştefan Costin l-a înlocuit pe Gabriel Copciag, director medical la Spitalul Judeţean

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 240

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2562_35.jpgMedicul ortoped Gabriel Copciag şi-a încheiat luni, 22 februarie, mandatul de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Locul i-a fost luat de medicului Ştefan Costin, şeful Secţiei Medicală II, specialist în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

La final de mandat, dr. Gabriel Copciag a ţinut să transmită un mesaj: „A fost cel mai greu an al sistemului de sănătate românesc. Am depus toate eforturile pentru depăşirea situaţiilor de răscruce în care ne-am găsit. În 22 februarie s-a încheiat mandatul meu de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. La finalul drumului parcurs în această funcţie, pot spune că a fost cel mai greu an al sistemului de sănătate românesc, un an în care toate resursele ne-au fost puse la încercare: cele umane, materiale şi mai ales resursele emoţionale. Am acceptat propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, dr. Dan Manu, care mi-a acordat încredere, necondiţionat şi apolitic, de a ocupa această funcţie şi am depus toate eforturile pentru depăşirea situaţiilor de răscruce în care ne-am găsit. Deşi nimeni nu ne poate pregăti pentru o pandemie, am fost nevoiţi să ne luptăm cu ea, chiar şi atunci când dotările erau la limită, paturile insuficiente, iar numărul de cazuri creştea exponenţial. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă. Împreună cu echipa din care am făcut parte am recreat circuite, s-au comasat secţii, am optimizat capacitatea de spitalizare, am suplimentat locurile în ATI şi am pus în funcţiune unitatea mobilă de terapie intensivă primită prin CNSU. Am pus la dispoziţie, în permanenţă, medicaţia recomandată de protocoale, am colaborat zi şi noapte, am elaborat proceduri, având în vedere, cu stricteţe, legislaţia în continuă schimbare, fără a avea de unde împrumuta experienţa trăirii unui context similar. Am testat continuu şi am investigat fiecare pacient, încercând să salvăm şi, astfel, să ducem la bun sfârşit fiecare caz. Cele mai dificile momente au fost atunci când, în Bucureşti, nu mai existau locuri şi a trebuit să facem faţă unui număr mare de solicitări. Aveam singura secţie de Terapie Intensivă din judeţ cu două linii de gardă, cu 27 de paturi ATI pentru bolnavii COVID şi 20 de paturi pentru pacienţii non-COVID. Rolul meu a continuat prin deschiderea şi coordonarea Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Aici, până în prezent, au fost vaccinate peste 3.000 de persoane, fără a fi raportate incidente. Pentru mine, acest an a însemnat şi riscuri şi sacrificii. Sigur ne vom întreba: se putea mai bine? Consider că nu despre asta este vorba, ci despre a te uita înapoi şi a şti că, într-un an ca niciunul de până acum, s-a făcut maximum posibil, cu toate resursele şi armele, uneori insuficiente, dar mereu folosite la capacitate maximă. Mulţumesc celor ce mi-au oferit încredere, celor ce au luptat alături de mine, pentru a depăşi ceea ce părea uneori imposibil de învins, celor ce nu şi-au pierdut deschiderea, bunăvoinţa şi puterea de a merge înainte.” Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK