Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Crescut în Centrul de Plasament de la Câmpulung, Andrei, viitor ofiţer jandarm, vrea să-i ajute pe copiii din orfelinate

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1246

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2562_33.jpgÎn vara anului trecut, pentru prima dată, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a avut repartizate locuri speciale pentru tinerii care provin din Sistemul de Protecţie Socială. Unul dintre acestea a fost câştigat de Andrei Cosmin Neleţ, un tânăr de 20 de ani, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, care a fost instituţionalizat începând cu 2007 la Complexul de Servicii pentru Copii în Dificultate din Câmpulung.

Povestea lui, de când a fost abandonat de mamă în spital împreună cu fratele lui geamăn, Ionuţ şi până a fost admis la Jandarmi, armă pe care a ales-o Andrei la Academie, a fost publicată de Jandarmeria Română pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Culoarea cerului în ziua în care mama ne-a abandonat în spital era de o puritate azurie. În acea zi, o lumină proaspătă, cu reflexii aurii, inunda în lumină pătuţul în care eu, împreună cu fratele meu geamăn gânguream. Urma să aflu mai târziu asta, de la mama adoptivă, care ne-a luat în casa ei şi care, alături de tata, aşa cum îi spuneam noi, aveau să ne fie părinţi până la vârsta de 7 ani. La vârsta când ceilalţi copii sunt duşi de părinţi de mână la şcoală, noi, eu şi fratele meu, am primit vestea că urma să ne întoarcem la Centrul de Plasament. Mama adoptivă paralizase la aflarea veştii că tata a murit... şi iată-ne din nou, în vâltoarea unui destin pe care, cu mintea noastră de copii, nu ştiam cum să-l numim. Cei mai mulţi ar spune că a fost tragic, că destinul a fost nemilos, însă nu a fost aşa şi dacă mai aveţi răbdare să citiţi câteva minute, probabil că-mi veţi da dreptate. În loc să ne doboare, toate aceste întâmplări ne-au motivat. Poate că asta este magia sufletelor şi a minţilor curate de copii. Se încăpăţânează să scoată la lumina toată negura şi ca printr-un miracol s-o transforme în lumină. La Centru ne-am simţit ca într-o mare familie. Ceilalţi copii îmi spuneau „Părintele”, pentru că eram pasionat de religie şi pentru că, de fiecare dată când aveau nevoie de ajutor la teme, îi îndrumam. Când a venit vremea să alegem calea de urmat, am ales fără să ezit. Am mers la Seminarul de la Câmpulung. Au urmat 4 ani frumoşi în care l-am descoperit pe Dumnezeu. Am absolvit Seminarul Teologic, iar la examenul de Bacalaureat am reuşit să promovez cu nota 9.55. Apoi am fost atras de cariera militară şi am fost admis în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, visul de a deveni ofiţer de jandarmi, începând să prindă contur. Între timp, fratele meu a devenit bucătar şi sunt convins că va fi unul foarte bun. Gândurile mele se îndreaptă în aceste momente către ceilalţi prieteni de la Centrul de Plasament. Nu vreau să rămân un model de viaţă pentru ei. Îmi doresc să îi pot ajuta în orice mod şi o voi face, negreşit. Şi visul meu nu se opreşte. După ce voi deveni ofiţer, îmi doresc cu ardoare să pot crea un program de ajutor pentru copiii din orfelinate, un program social care să pună accent pe educaţie şi asta pentru că, dacă am realizat ceva în viaţa, se datorează educaţiei.”, a fost postarea Jandarmeriei Române. 

 

The most visited gambling websites in The UK