Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

1.500 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, la centrul de la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 375

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2559_Clipboard03.jpg

De la deschidere, acum 25 de zile, şi până în prezent, la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Câmpulung s-au imunizat 1.500 de persoane, atât din municipiu, cât şi din comunele arondate, la care se adaugă cadrele medicale, care au avut oportunitatea să o facă încă de la finele anului trecut.

Aşa cum ne-a spus Andrei Aron, consilierul pe probleme de sănătate al primarului Elena Lasconi, în centrul comunitar de vaccinare, amenajat la Ambulatoriul de Pediatrie de la Policlinică, se imunizează zilnic câte 60 de persoane din Câmpulung şi localităţile arondate. Se lucrează inclusiv sâmbăta şi duminica. Pentru cei programaţi la rapel, există în stocul unităţii de la Câmpulung sloturile necesare.

Din fericire, dintre cei care au fost vaccinaţi nu au manifestaţi reacţii adverse grave, nici măcar medii. Cu toate acestea, medicii de la centrul de vaccinare din Policlinică şi-au luat măsuri suplimentare la pacienţii pe care îi ştiau cu probleme, gen alergii, ţinându-i sub observaţie mai mult timp după injectare.

Pentru că cei mai mulţi dintre cei care au ajuns la imunizare până acum au fost persoane în vârstă şi mare majoritate cu probleme de sănătate, şi cele care urmează vor fi la fel, conducerea Spitalului Municipal a trimis Direcţiei de Sănătate Publică Argeş o solicitare pentru a suplimenta cu personal specializat, care să asigure urgenţele majore în centrul de vaccinare, dacă nu aprobă măcar deschiderea unui serviciu de urgenţă la spital.

„Am trimis o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică, pentru că, în baza legii noi, trebuie să avem acces la servicii de urgenţă arondate centrului de vaccinare. Şi, după cum ştiţi, spitalul este ţinut tot închis. Dacă nu acordă aviz de redeschidere, măcar să suplimenteze cu personal specializat, care poate asigura situaţiile de urgenţă majore în centru. Dotările sunt în aşa fel încât doar de personal este nevoie, au tot ce le trebuie, chiar şi pentru urgenţe medii. Chiar dacă doar de curând a apărut legea care reglementează acest detaliu, noi, oricum, luasem în considerare, în centrul de vaccinare am adus o asistentă care a lucrat foarte mult timp pe ATI şi este destul de pregătită. Chiar dacă la momentul la care am decis lucrul acesta nu era reglementat că ar trebui să avem acces la servicii de urgenţă.”, ne-a declarat medicul Andrei Aron. Acesta a adăugat că au trecut 17 zile de cât a trimis la DSP un alt plan de redeschidere a Spitalului Municipal în regim mixt, COVID şi non-COVID, dar, din păcate, nu s-a primit niciun răspuns, nici măcar negativ.

Amenajarea centrului de vaccinare de la Câmpulung a fost făcută pe ultima sută de metri, fără cheltuieli majore, cu avizul DSP primit chiar în ziua deschiderii pentru un singur flux de lucru. Probabil, acesta a fost şi motivul pentru care Câmpulungul nu a fost inclus pe lista centrelor de vaccinare anti-COVID-19 cu serul AstraZeneca, pentru că la fiecare tip de vaccin trebuind să fie pregătit câte un circuit separat. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK