Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cel mai nou parc  din Bucureşti poartă numele Elisabeta Rizea

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 171

 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2550_Clipboard11.jpg

La sfârşitul anului trecut, în municipiul Bucureşti s-a dat în folosinţă un nou parc. Acesta este amplasat în Sectorul 1, pe Bulevardul Poligrafiei, şi poartă numele Elisabetei Rizea, eroina luptei anticomuniste din România.

Anunţul privind deschiderea unui nou parc în Bucureşti a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. „În condițiile în care Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa, orice spațiu verde este vital pentru sănătatea comunității noastre.  Astfel, am decis să avem un nou parc în Sectorul 1, iar acesta să poarte numele: Elisabeta Rizea - eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist și condamnată la 12 ani de închisoare. Prea puțini cetățeni știu cine a fost această adevărată eroină a națiunii române. Iar noi, cei din Primăria Sectorului 1, am decis să-i onorăm memoria și sacrificiul prin acest gest. Vom lansa curând și un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea, pe care îl vom amplasa aici.”, a precizat Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook. 

Parcul „Elisabeta Rizea” s-a deschis pe 31 decembrie 2020 şi se află pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piaţa Presei Libere. Elisabeta Rizea a fost o eroină a luptei anticomuniste din România, nepoată a liderului țărănist Gheorghe Șuța, ucis de comuniști în 1948. Împreună cu soțul ei, a sprijinit activ grupul de rezistență anticomunistă Arsenescu-Arnăuțoiu. A fost arestată și torturată de autoritățile comuniste în 1952 și 1961. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK