Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Recensământul populaţiei a fost amânat

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 198

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2550_Clipboard10.jpg

Recensământul populaţiei a fost amânat pentru 2022 şi va fi realizat on-line. Recensământul populaţiei României, programat pentru 2021, va fi amânat cu un an din cauza pandemiei. Autorităţile au decis că este mai bine ca recensământul să nu aibă loc anul acesta, pentru că foarte multe persoane sunt în izolare sau în carantină instituţionalizată şi recenzorii s-ar putea îmbolnăvi uşor. „Nu era indicat ca, în această etapă, să mergem, chiar şi la o mică parte din populaţie, să culegem aceste date pe teren la uşa fiecărei locuinţe.”, a transmis Andrei Tudorel, preşedintele INS România. 

Numărarea locuitorilor din România va avea loc abia în iunie 2022, iar pentru prima dată, datele vor fi colectate on-line. Recensământul se va desfăşura în trei etape. În prima etapă vor fi colectate date personale ale populaţiei din diverse surse. În a doua etapă, oamenii vor fi invitaţi să acceseze o platformă on-line, unde să completeze date personale. În mediul rural, primăriile îi vor ajuta pe oameni. Ultima etapă este cea în care cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactaţi la domiciliu. Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt INS: „Dacă până acum se apela la formulare scrise şi recenzorul completa datele capului gospodăriei şi era o a doua etapă de transcriere în baza de date, de data aceasta, recenzorul vine cu o tabletă”. Înainte ca proiectul să fie aprobat, s-au făcut mai multe analize pentru a vedea dacă oamenii preferă varianta on-line. Tinerii, în special, au răspuns în proporţie mare că preferă recensământul pe internet, în timp ce unele persoane nu sunt de acord cu noua metodă. I.F.

The most visited gambling websites in The UK