Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Buluc la Voina la... zăpadă!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 745

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2550_Clipboard03.jpgMulţi iubitori de natură şi ai sporturilor de iarnă din Muscel, şi nu numai, care nu-şi permit un sejur pe Valea Prahovei, în Poiana Braşov sau în alte destinaţii turistice de top, au avut la sfârşitul săptămânii trecute o ţintă clară: zona Cabanei Voina! Chiar dacă în zonă nu există pârtii amenajate de schi şi săniuş, oamenii, cu mic cu mare, s-au bucurat de zăpada căzută. 

Sâmbătă, dar mai ales duminică, zeci de persoane, de la copii de câţiva ani şi până la cele trecute de prima tinereţe, şi-au luat schiurile, săniuţele, celofanele sau alte obiecte de alunecat pe zăpadă şi s-au aventurat dincolo de Voina, în căutarea unor locuri adecvate, la scară mai mică, evident, pentru practicarea sporturilor de iarnă. Furaţi de magia zăpezii, cei pentru care schiatul este un sport prea greu au ales sania şi, de ce nu, celofanul sau capacul de WC, improvizând derdeluşuri la poalele munţilor, printre brazii îmbrăcaţi în mantia strălucitoare a iernii. Până şi părinţii au dat în mintea copiilor, distrându-se de minune alături de ei, în amintirea vremurilor frumoase ale copilăriei, care, din păcate, nu se mai întorc. Cei care au ales schiurile au ajuns până la Cabana Cuca, de unde au pornit-o la vale, „slow”, pe drumul spre Cabana Voina. N-au lipsit din peisajul hibernal nici snowmobilele sau ATV-urile. Au fost şi persoane total paralele cu sporturile de iarnă, dar care au profitat însă de cele două zile libere şi au ieşit cu prietenii, ori în familie, la un grătar, în albul zăpezii, sub cetinele ninse ale brazilor. Din păcate, a fost şi un eveniment neplăcut, salvamontiştii câmpulungeni fiind nevoiţi să intervină pentru acordarea primului ajutor unui tânăr care a suferit un traumatism la membru inferior stâng (posibil fractură). Ulterior, acesta a fost transportat cu o ambulanţă la spital. Iubitorii de drumeţii în albul zăpezii au avut şi alte destinaţii turistice de week-end, în zone din Muscel mai mult sau mai puţin frecventate de turişti: Dealul Sasului, Sătic - Barajul Pecineagu, Dâmbovicioara - Brusturet - Ciocanu, Valea Bădenilor - spre Leaota, Schitul Ciocanu - Bughea de Jos, Mateiaş, Cândeşti, Brătioara etc. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK