Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pârtia de la Chilii, deschisă neoficial

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 585

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2550_Clipboard02.jpgVremea nefavorabilă din ultimele zile a fost ignorată de iubitorii sporturilor de iarnă, care au mers pe pârtia de schi de pe dealul Măţăului pentru puţină distracţie în zăpadă. Zeci de persoane, de la copii de câţiva ani şi până la cele trecute de prima tinereţe, şi-au luat schiurile, săniuţele sau...,celofanele şi s-au aventurat pe pârtia Chilii, a cărei inaugurare a avut loc în anul 2007. 

Până acum, vremea a fost neprielnică pentru practicarea sporturilor albe, dar zăpada căzută la sfârşitul săptămânii trecute a permis îndrăgostiţilor de mişcare în aer liber să petreacă clipe de neuitat pe pârtia cu o lungime de 800 de metri, care este prevăzută şi cu instalaţie de transport pe cablu şi un centru de închiriere a echipamentelor pentru sporturile de iarnă. Acestea nu au intrat însă, deocamdată, în regim de funcţionare. Iubitorii sporturilor de iarnă speră ca pârtia să fie deschisă oficial la sfârşitul acestei săptămâni, dacă vremea va ţine cu ei, pentru a se putea bucura din plin de zăpadă. Pârtia de schi Chilii măsoară aproape 1 kilometru lungime şi se întinde pe circa 2 hectare, însă doar 800 de metri sunt exploataţi de către schiori, deoarece instalaţia de transport pe cablu nu acoperă toată lungimea pârtiei, având doar 550 m. Unii dintre schiori folosesc de multe ori doar acest segment. Lăţimea pârtiei este destul de bună, 40-45 metri, în timp ce panta de înclinare este de 17%, cu o diferenţă de nivel de 70 metri (930-860). Pârtia are un grad de dificultate uşor, fiind destinată tuturor celor care vor să schieze şi să se bucure de zăpadă. 

Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK