Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Nu s-a stabilit cât vom plăti gunoiul în 2021

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 363

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2548_Clipboard06.jpg

În ediţia trecută vă anunţam că pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Câmpulung, din 29 decembrie 2020, este un proiect de hotărâre prin care Executivul solicita aleşilor locali să voteze mărirea taxei la gunoi, începând cu ianuarie, anul acesta. Noul tarif era anunţat la 10 lei/persoană/lună, de la 9,50 lei, cât a fost în 2020.

La debutul şedinţei de marţea trecută, edilul Elena Lasconi a propus scoaterea acestui proiect, alături de altele, de pe ordinea de zi a întâlnirii cu consilierii locali. „Am avut discuţii astăzi (n.r. 29 decembrie 2020) cu domnul viceprimar şi cu cei de la Financiar Urban şi aş propune să scoatem hotărârea de pe ordinea de zi, pentru că nu vreau să creştem taxa la gunoi. Cred că avem nişte soluţii, vom discuta nişte strategii la începutul lunii ianuarie.”, a justificat primăriţa eliminarea acestui punct, care trebuia dezbătut în cadrul ultimei întâlniri din 2020 a aleşilor locali.

Chiar dacă nu creşte tariful pentru serviciul de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale, câmpulungenii care vor dori să fie primii la plata taxelor şi impozitelor nu pot achita această utilitate, pentru că nu există nicio hotărâre a Consiliului Local care să stabilească cuantumul ei. Cea aprobată la finele lui 2019, pentru anul 2020, a fost valabilă doar până în decembrie, anul trecut. 

În 2020, taxa de gunoi a fost de 9,50 lei de persoană, pe lună, faţă de 8 lei, cât era cu un an înainte. Creşterea a venit după ce conducerea Primăriei de atunci n-a atins ţintele în materia reciclării, care s-au răsfrânt asupra preţului perceput populaţiei.

În 2020, la fel ca în 2019, obiectivul Primăriei, de a eficientiza colectarea selectivă a deşeurilor, a fost astfel: 20% deşeuri biodegradabile, 10% deşeuri din construcţii şi 10% deşeuri reciclabile, care, se pare, nu a fost atins în niciun an, de vreme ce nu a fost prezentat niciodată în ce măsură a fost realizat. Adică, dacă tot ni se pun în cârcă tot felul de taxe, măcar să ştim şi noi în ce procent şi-a onorat Primăria partea sa de obligaţii.

În materialul eliminat de pe ordinea de zi a şedinţei de la finele anului trecut se specifica că în evidenţele fiscale ale Primăriei Câmpulung sunt înregistrate 25.246 de contracte de gunoi, dintre care 2.147 de persoane sunt scutite de la plata acestei utilităţi. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK