Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Astăzi, la Spitalul Municipal erau internaţi 106 bolnavi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 812

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2536_oiiotdache.jpgÎntrucât, aşa cum au transmis specialiştii, suntem în faza de transmitere comunitară accelerată a coronavirusului, unităţile medicale sunt pline de pacienţi confirmaţi pozitiv, unii cu forme uşoare sau medii, alţii, mai puţin norocoşi, cu complicaţii. La Câmpulung, Spitalul Municipal are aproape toate paturile ocupate, iar la Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber, toate cele 14 fiind cu bolnavi cu probleme grave de sănătate din cauza COVID-ului. La fel, sunt la capacitate maximă Secţiile Boli Infecţioase şi Cardiologie, singurele cu locuri disponibile sunt Obstetrică Ginecologie, Pediatrie şi Neonatologie, pentru că se adresează unor categorii limitate de bolnavi.

„La începutul pandemiei, spunea cineva că o să credem despre boala asta că există atunci când vom avea în familie bolnavi. În ultima perioadă, în afară de cunoştinţe, am avut doi veri care au fost bolnavi, acum am un unchi care este internat la spital şi cred că e momentul în care îţi dai seama că e greu să fii ocolit şi atunci trebuie să încerci să fii pregătit. Spitalul Municipal este la capacitate aproape maximă, în sensul că secţiile care tratează comorbidităţi sunt chiar peste capacitate, adică avem ocupate inclusiv paturile celor care se află în Terapie Intensivă. Pe 48 de paturi avem 50 de internaţi. La Terapie Intensivă mai aveam un pat liber, care cred că s-a ocupat între timp, din 14 paturi, Secţia de Boli Infecţioase este plină, Secţia de Cardiologie este plină. Singurele secţii care mai au locuri şi au fost, în general, în situaţia asta, pentru că au o situaţie particulară, în sensul că se adresează unei categorii limitate de bolnavi, sunt Obstetrica Ginecologia, unde au crescut şi acolo internările, Pediatria şi Neonatologia. Cam asta e situaţia în spital. Nu este o situaţie deosebită, căci avem Secţia de Terapie Intensivă cu doar doi medici, nu avem decât un singur medic la Centrul de Primiri Urgenţe şi, în rest, medicul care e de gardă pe Boli Interne trebuie să suplinească şi să vadă toate cele peste 100 de paturi ocupate de bolnavi. Şi este din ce în ce mai dificil, pentru că apar forme severe şi grave ale bolii.”, a precizat managerul Spitalului Municipal, dr. Mădălin Iordache, în cadrul emisiunii de la Muscel TV „Cu cărţile pe faţă”

Astăzi, din 106 de internaţi la Spitalul Câmpulung, 16 sunt din Câmpulung, în scădere faţă de săptămâna trecută, când erau 23. “Este cel mai mare număr de bolnavi pe care l-am avut noi în îngrijire de când a început pandemia. Situaţia se complică destul de mult, probabil că sunt, în general, focare familiale, dar nu ne putem baza pe lucrul acesta, mai ales că, cel puţin, teoretic, dar vă garantez că şi practic, la 1-2 testaţi mai sunt cel puţin 6-7 infectaţi care nu sunt diagnosticaţi.”, a mai spus dr. Iordache.

The most visited gambling websites in The UK