Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Luni, se va deschide piaţa, după ce vor fi demontaţi pereţii laterali

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 476

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_20.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_22.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_2.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_18.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_23.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2535_21.jpgÎn urma întrunirii de duminică, 8 noiembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca din prima zi a săptămânii să fie închise pieţele, mai puţin cele care îşi pot rabata pereţii, astfel încât să poată funcţiona ca spaţiu deschis. Cum Piaţa Centrală din Câmpulung nu a avut această posibilitate, toţi producătorii şi comercianţii au fost scoşi în stradă, la propriu, pentru că doar aici există spaţiu pentru mutarea tarabelor. Aşa că, luni, la prima oră, cei care trebuia să fie cu marfa pe mese sau în frigidere erau în afara clădirii, aşteptau să vadă cum va fi noua organizare. Dar, dezamăgire, cei care s-au trezit mai devreme şi au fost mai iuţi de picior, şi-a ocupat tarabele din şatra amenajată în spatele pieţei, aici vorbind de cei care vând legume sau fructe, iar cei care au ajuns mai târziu la „serviciu” au rămas cu marfa sub cerul liber. La fel s-a întâmplat şi în cazul celor de la sectorul de produse lactate, luni, nu şi-au putut vinde marfa pentru că nu au avut condiţii asigurate. Mobilizarea şi „proiectul” pieţei în aer liber au venit de la şeful ADP, Bogdan Pătru, el fiind singurul care s-a implicat vizibil, directorul Pieţelor, Ionel Vlădescu, fiind doar de decor, total dezorientat şi depăşit de situaţie.

Revenind la cei care s-au instalat cu de la ei putere la tarabele din spatele pieţii, trebuie să amintim că printre ei era şi bătrâna de 84 de ani, care, ajutată de altă femeie mai tânără, a fost printre cei care şi-a scos marfa în locaţia improvizată în aer liber. Musceleanca care a ales să fie moţ, cu taraba în calea cumpărătorilor, este cea a cărei fotografie a făcut înconjurul Facebook-ului, a fost pe paginile partidelor politice, care nu sunt de acord şi, pe bună dreptate, cu închiderea pieţelor, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirului.

Doar comercianţii de produse lactate au condiţii mai bune, afară

După stabilirea condiţiilor în care vor funcţiona pieţele în perioada următoare, pe partea dinspre Nord a clădirii Pieţei Centrale, muncitorii ADP au amenajat o construcţie provizorie, fără pereţi, doar un acoperiş pe structură de lemn. Astfel, producătorii şi comercianţii de lapte şi produse lactate au putut să-şi mute vitrinele frigorifice pe trotuar, având nişte condiţii minime asigurate, care, aşa cum a declarat primarul Elena Lasconi, ar putea fi îmbunătăţite cu asigurarea unor surse de căldură, nişte aeroterme sau „tunuri”, care să sufle către picioarele vânzătorilor. 

Vor fi demontaţi pereţii laterali şi se vor face circuite pentru cumpărători

Ieri, prefectul Emanuel Soare şi directorul Cancelariei Prefectului, câmpulungeanul Lucian Ionescu, au fost în Piaţa Centrală, alături de primarul Elena Lasconi şi viceprimarul Nicolae Zaharia, pentru a găsi soluţii în vederea desfăşurării activităţii comerciale în cadrul halei metalice. Aceştia au căzut de acord ca piaţa să fie reamenajată, prin demolarea pereţilor laterali din geam, pentru a se face posibilă ventilaţia aerului, amenajarea circuitelor pentru clienţi şi asigurarea materialelor de dezinfectare, termometrizare şi încălzire.

„Cu Direcţia Sanitar Veterinară, cu Poliţia şi Jandarmeria am analizat condiţiile în care se desfăşoară activitatea de piaţă în hală şi am agreat că există posibilitatea să facem câteva modificări, astfel încât să se transforme într-o piaţă deschisă, iar comercianţii să poată în continuare să-şi vândă produsele, şi să fie create cumva condiţii, astfel încât, chiar dacă spaţiul va fi deschis, să aibă cât de cât acces la un pic de căldură, lumină şi la toate celelalte lucruri. Prin grija doamnei primar, se vor asigura toate aceste condiţii. Vom face câteva modificări, pe cele două laterale, vom desfiinţa câteva geamuri, ca să poată veni şi producătorii de cărnuri, brânzeturi, lactate, să vândă aici. Trebuie să înţelegem că sunt eforturi pe care le facem pentru ca oamenii să poată continua să vândă produsele în condiţiile impuse de legislaţia în vigoare în acest moment. Dar cred că prin aceste soluţii, prin realizarea unor circuite, prin realizarea respectării măsurilor sanitare, a distanţei, a dezinfectării, a neaglomerării pieţei, că putem să funcţionăm în continuare în acest moment în piaţa din Câmpulung. Ba mai mult decât atât, în amenajările pe care Primăria le-a realizat în jurul pieţei, s-au creat locuri suplimentare pentru producătorii locali, ca aceştia să-şi poată vinde marfa. Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu, ca să puteţi să vă continuaţi activitatea în condiţiile dificile ale pandemiei şi în condiţiile toamnei şi iernii care se apropie. În acest moment avem cele mai bune măsuri, cele mai bune condiţii pe care la putem lua în această zi.”, s-a adresat prefectul Emanuel Soare comercianţilor din Piaţa Centrală.

De luni, se intră cât de cât în normal

Aşa cum  ne-a spus primarul Elena Lasconi, de luni, 16 noiembrie, toţi comercianţii vor reveni în clădirea Pieţei Centrale, unde vor fi circuite pentru cumpărători, li se vor lua temperatura, se vor dezinfecta la intrare şi ieşire, şi vor păstra distanţa între ei, iar pentru comercianţi va fi rezolvată sursa de căldură.

„Împreună cu domnul prefect, cu domnul vice, am mers la piaţă pentru a vedea cum s-a făcut structura aceea uşoară, o să punem şi două panouri radiante, să fie căldură. Din punctul meu de vedere, este inuman, dar asta e legea, trebuie să o respectăm. Încercăm să vedem dacă am putea să găsim şi alte soluţii să se intre în hală, dar cred că este foarte dificil, pentru că sunt construite chioşcuri. Domnul viceprimar a urmărit îndeaproape lucrările la copertină, pentru că dânsul are în subordine pieţele. Noi încercăm să le asigurăm oamenilor toate condiţiile posibile, adică să le facem căldură cu panouri radiante, care trebuie să vină, pentru că le-am comandat pe internet. Acestea vor fi montate astăzi (n.r. joi, 12 noiembrie), cel mai târziu în cursul zilei de mâine (n.r. azi, 13 noiembrie). Ne gândim la soluţiile cele mai bune ca oamenii să-şi poată vinde marfa.”, ne-a declarat primarul Elena Lasconi.

Şi în alte pieţe din judeţ au fost găsite soluţii de compromis, care să îndeplinească noile cerinţe, administraţiilor locale desfiinţând anumite geamuri şi uşi, cum se va întâmpla şi la Câmpulung. Înainte să se deschidă hala Pieţei Centrale, viceprimarul Nicolae Zaharia a anunţat că se vor implementa soluţiile stabilite şi se va face o dezinfecţie integrală. 

Isabela FILIP, Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK