Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La două zile după ce a depus jurământul, primarul de la Ţiţeşti, confirmat cu COVID

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 394

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2532_10.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_noiembrie_2532_11.jpgLa finele săptămânii, trei edili din Muscel au depus jurământul de credinţă, împreună cu membrii Consiliilor Locale. Fiind vorba despre trei comune cu edili PNL, la şedinţele de învestire, pe lângă juriştii Prefecturii, au fost prezenţi prefectul sau şeful Cancelariei Prefectului şi reprezentanţi de la judeţ ai partidului. Pe 29 octombrie, s-au ţinut şedinţele de constituire a Consiliilor Locale la Mioarele şi Poienarii de Muscel, când au fost învestiţi primarii Gheorghe Şucu şi Ion Banzea, iar pe 30 octombrie, la Ţiţeşti, când a depus jurământul primarul Gheorghe Savu.

„Voi face tot ce îmi stă în putere ca acest mandat să fie mult mai bun ca primul. Avem un nou Consiliu Local, care cred că va fi mult mai aproape de cetăţeni, iar eu voi fi deschis la toate propunerile dumneavoastră pentru modernizarea localităţii, pentru că este normal să fim o echipă. Aş vrea să-i mulţumesc şi domnului prefect, Emanuel Soare, pentru prezenţa dânsului în mijlocul nostru, deoarece este foarte important ca localitatea să fie sprijinită de la centru. Cu atât mai mult vom reuşi să aducem şi investiţii noi şi finanţare pentru proiectele pe care le avem şi le vom avea în continuare.”, a transmis primarul de la Ţiţeşti după întâlnirea de investire.

Cu simptome minore, edilul s-a izolat acasă

La două zile după eveniment, ţinut într-o sală spaţioasă a Căminului Cultural din localitate, edilul Gheorghe Savu a anunţat că, după ce a prezentat mici simptome, s-a testat şi este infectat cu noul coronavirus: „Dragi prieteni, din păcate, la fel ca mulţi alţi români, am ajuns şi eu să fiu contaminat cu noul coronavirus. Acest lucru a fost confirmat de testul RT-PCR. Nu am simptome importante şi am decis să mă izolez acasă, pentru a nu exista riscul de a contamina şi pe altcineva. Aveţi grijă de voi!” Acesta a fost mesajul postat de Savu pe pagina sa de Facebook în cursul zilei de duminică, 1 noiembrie, astfel, se alătură listei de edili care au trecut prin experienţa COVID.

Prefectul nu se teme că s-ar fi putut infecta de la Savu

Când Gheorghe Savu a preluat oficial al doilea mandat, la ceremonie a participat şi prefectul Emanuel Soare. Au stat împreună la aceeaşi masă, iar prefectul a fost cel care i-a pus eşarfa tricoloră primarului, e drept, amândoi au purtat mască de protecţie, la fel şi ceilalţi participanţi la eveniment.

Întrebat de redactorii săptămânalului „Ancheta” dacă se teme că s-a infectat şi el, prefectul Emanuel Soare le-a transmis: „Am vorbit cu domnul Savu, sunt la curent cu starea dumnealui. Noi am stat foarte puţin acolo şi, pe parcursul întregii ceremonii, aşa cum se vede şi în fotografii şi filmări, am păstrat distanţa, s-a purtat masca. Spaţiul a fost foarte mare, aerisit, oamenii au stat la distanţă, mai mult de 20 de minute nu a durat tot evenimentul. În mod normal, nu ne încadrăm la definiţia de contact direct. Nici în cazul meu, nici în cazul celorlalţi, care au fost la acest eveniment, nu se impune vreo măsură suplimentară. Din câte ştiu, până acum nu sunt alte cazuri în Primăria Ţiţeşti. Oricum, suntem cu ochii pe ei să vedem ce se întâmplă. În ceea ce mă priveşte, chiar nu am nici o emoţie legată de posibilitatea că m-aş fi putut infecta la acest eveniment!”, le-a declarat prefectul Emanuel Soare celor de la „Ancheta”. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK