Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Aida Cheche explică de ce şi-a dat demisia: „Hărţuirea psihică la care am fost supusă de către managerul Stănescu Grigore m-a determinat să mă gândesc că sănătatea mea este mai importantă”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 958

După demiterile în lanţ ale managerului Spitalului Municipal şi demisiile altor doi componenţi ai Comitetului Director, în prezent, unitatea medicală, care îngrijeşte pacienţi infectaţi COVID-19, este condusă de o echipă interimară. Managerul este interimar şi, mai nou, şi cele două posturi de director, Medical şi de Îngrijiri. Doar directorul Financiar - Contabil este singurul cu concurs pe post.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2519_22.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_septembrie_2519_21.jpgCamelia Taus şi Ancuţa Deliu, numite director Medical, respectiv director de Îngrijiri, la Spitalul Municipal

Problemele la nivelul conducerii spitalului au apărut la scurt timp după debutul pandemiei de coronavirus, după ce conducerea unităţii spitaliceşti a fost schimbată de mai multe ori. Economistul Nicolaie Alexe, care avea concurs pe postul de manager, a fost înlocuit, la finele lunii aprilie, de dentistul Andrei Aron, fiind schimbat de prefectul de atunci, Emanuel Soare, pentru întârzierea în dotarea personalului spitalului cu echipamente de înaltă protecţie şi transformarea spitalului într-un focar de contagiune a cadrelor medicale şi a pacienţilor. Medicul Andrei Aron, care trebuia să conducă spitalul pe durata stării de urgenţă, a stat în funcţie aproape o lună, pentru că a apărut o Ordonanţă de Urgenţă, care a dat posibilitatea edililor, care au în administrare unităţile spitaliceşti, să schimbe conducerile acestora. Profitând de această situaţie, Liviu Ţâroiul l-a înlocuit pe Aron cu Alexe, pentru ca tot el să-l demită pe acesta din urmă pentru nereguli în management. Chiar dacă mai avea câteva luni până la pensie şi a pus şi nişte condiţii administraţiei, la şefia spitalului a fost numit manager interimar medicul Grigore Stănescu, care a renunţat la acest statut în decembrie 2018, prin demisie, după ce a condus instituţia mai mulţi ani.

Aida Cheche: „Nu am avut vreodată divergenţe cu colegii mei”

În august au intervenit schimbări şi la restul Comitetului Director. Au renunţat la funcţia de director Medical doctoriţa Iuliana Alina Podea şi la cea de director de Îngrijiri, asistenta Aida Florina Cheche, depunându-şi demisiile. Preavizul acestora a expirat după 45 de zile, la începutul lunii septembrie, când Spitalul Câmpulung a rămas fără cei doi directori, structura de conducere rămânând în componenţă doar cu directorul Financiar - Contabil, Marinela Cristian. La momentul demisiilor, primarul Liviu Ţâroiu ne spunea că cele două directoare au renunţat la funcţii din cauza volumului mare de lucru şi a neadaptării în colectivul de conducere, dar, într-un comentariu pe Facebook, la articolul ziarului despre acest subiect, edilul a fost contrazis de Aida Cheche, care a transmis: „Eu, Aida Cheche, fost director de Îngrijiri la Spitalul Municipal, vin cu următoarele precizări: am depus demisia nu pentru că am avut vreodată divergenţe cu colegii mei sau că nu am făcut faţă situaţiei în care se află spitalul de aproximativ 7 luni. Am depus demisia, pentru că hărţuirea psihică, la care am fost supusă de către managerul Stănescu Grigore, m-a determinat să mă gândesc că sănătatea mea este mai importantă. Şi fiind o persoană cu coloană vertebrală, în orice moment, o să vin cu argumente care îmi susţin cele spuse mai sus.”

Pentru locurile lăsate vacante de demisionare au fost căutaţi interimari, până la organizarea concursurilor, care s-au lăsat cu greu convinşi. Într-un final, a fost numită director Medical medicul cardiolog Camelia Taus, iar director de Îngrijiri, asistenta de la Neonatologie, Ancuţa Deliu.

„La propunerea managerului interimar şi colectivului de conducere al spitalului, am numit două persoane, directori interimari, un medic Infecţionist şi o asistentă cu studii superioare.”, a transmis primarul Liviu Ţâroiu. “E.M.”

 

 

The most visited gambling websites in The UK