Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Unitatea mobilă de terapie intensivă a ajuns la Spitalul Judeţean

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 234

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2505_5.jpgJudeţul Argeş are de marţi, 28 iulie o unitate mobilă de terapie intensivă, cu 12 paturi. Încă din 20 iulie, prefectul Emanuel Soare a hotărât, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca să se întreprindă toate demersurile necesare în vederea suplimentării numărului de paturi ATI disponibile în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Acest lucru s-a făcut prin solicitarea unei unităţi mobile cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienţi COVID-19 pozitivi şi care va fi deservită de către personal dedicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Această unitate mobilă a ajuns marţi în curtea spitalului. Este vorba despre un tir ATI, dotat cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secţii, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate. De altfel, este ultimul tir de ATI din ţară disponibil. 

„S-au făcut multe demersuri pentru obţinerea acestui echipament. Mai multe judeţe l-au cerut, eu am vorbit personal cu domnul Raed Arafat, pentru că judeţul Argeş avea mare nevoie de el. Până la urmă noi am reuşit, avem prieteni foarte buni la nivelul Guvernului, care întotdeauna au răspuns solicitărilor noastre. Mulţumesc în primul rând domnului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru că a fost receptiv, domnului ministru secretar de stat, Raed Arafat, şeful DSU şi preşedintelui Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, domnul Adrian Miuţescu, care este argeşean şi a insistat la nivelul Guvernului pentru această unitate mobilă. Ne bucurăm că medicii au primit azi un instrument pe care îl pot folosi în munca dumnealor. Sunt oameni dedicaţi, care au o singură condiţie, ca profesionişti: să li se pună la dispoziţie materialele şi echipamentele de care au nevoie. Mai ales în urma închiderii secţiei ATI de la Mioveni, era nevoie de extinderea Secţiei ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Ne bucurăm că le-am pus la dispoziţie medicilor acest echipament ultramodern, care va intra imediat în funcţiune.”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

 

The most visited gambling websites in The UK